Archive for the 'Gästblogg' Category

Gästblogg

Moa is here

Hejsan, det var dags för min första flygresa till Shanghai och hälsa på min kompis Noel. Det skulle bli jättespännande och så skönt att åka ifrån kalla Sverige. Resan gick jättebra och vi landade på en jättestor flygplats och det var massa konstiga tecken överallt. Visade sig att vi hade tur att vi kom iväg över huvudtaget, dagen efter så stängde de Arlanda pga den isländska askan.

Jag i en baby cot, kollar film

Jag i en baby cot, kollar film

Till slut fick jag träffa Noel, han är jättemysig och rolig att leka med. Han bodde i en fin lägenhet med eget rum och massa leksaker. Jag fick också ett eget rum tillsammans med mamma och pappa.

Mitt första möte med Noel i Shanghai, lite trevande

Mitt första möte med Noel i Shanghai, lite trevande

Första dagarna tog vi det mest lugnt, gick runt i Shanghai och tittade på saker.

Ute och cruisar med våra pappor

Ute och cruisar med våra pappor

Vi var bla uppe världens tredje högsta hus, det var häftigt. Mycket är sig likt och olikt sen mamma och pappa var här på besök för 2,5 år sen.

jättehögt uppe, bilarna ser ut som myror

Jättehögt uppe, bilarna ser ut som myror

På söndagen så hade jag och Noel mys med bara våra mammor då papporna var på Formel 1 och såg snabba bilar. Jag får bli några år äldre innan jag får se dem, speciellt höra dem då ljudet från bilarna är det mest häftiga.

Vinnaren Button går i mål

Vinnaren Button går i mål

En kväll åkte mamma och Lina på matlagningskurs. De fick lära sig att laga kinesiskt, bla kyckling Sichuan. Maten de lagade tog de sen hem som vi alla festade loss på tillsammans med ett par Tsing Tao. Det ska bli så gott när mamma tillämpar sina nyvunna kunskaper hemma i Svergie sen.

Matlagningskurs

Matlagningskurs

Dagarna efter ägnades åt shopping, shopping och åter shopping. Vi var på barnmarknaden, copy market, tygmarknaden, copy market igen… Vi har köpt massa fina och roliga saker. Pappa har fått nya glasögon och beställt skjortor, mamma massa skor och byxor, men jag själv har nog fått mest. Allt från skor till uppsydda byxor, haklappar och leksaker.

Barnmarknaden, mammorna in action

Barnmarknaden, mammorna in action

Svårt att välja bland alla fina tyger

Svårt att välja bland alla fina tyger

Barn bytes mot en Peak jacka

Barn bytes mot Peak jacka

Men det finns nämligen ett shoppingställe till, som man når från soffan!! Det heter www.taobao.com och finns på internet. Där ifrån har vi köpt massa Brio leksaker och PoP, Katvig, Mexx kläder till mig. Man kan sitta hela nätterna och surfa runt där. Allt man handlar levereras hem till dörren för ynka en tia. 快递 Känns som julafton varje gång det ringer på dörren.

Jens chattar med Taobao säljaren, så allt går rätt till

Jens chattar med Taobao säljaren, så allt går rätt till

På lördagen kom till och med kocken och ringde på dörren. Det var “The flying Chef” som kom på besök. Han hade allt med sig och lagade till tio otroligt goda rätter. För att orka med allt, så hade vi bjudit in tre goda vänner. Micke & Linda samt Anna som pappa Niklas känner sen tidigare från Sthlm.

Stolt Jens med "The Flying Chef" och hans mamma...

Stolt Jens med "The Flying Chef" och hans mamma...

Morgonen efter var det tidig uppgång, väldigt tidig, kl 0400 ringde klockan. Jag och Noel skulle åka för första gången till Thailand.
Thai Air tog oss till Phuket och Kamala Beach Resort.

Lyxigt med eget säte

Lyxigt med eget säte

Jättefina rum och i princip egen pool. Fanns tyvärr inga andra barn att plaska med i poolen, men vad gjorde det jag har ju Noel och busa med.

Kamala Beach Resort, egen pool :-)

Kamala Beach Resort, egen pool 🙂

Bada var det enda vi gjorde, pappa hade köpt ( på Taobao..) en rolig leksak åt farbror, en videokamera man kan ha under vattnet. Jag och Noel har spexat massor med dyk och lek i vattnet. Efter tre nätter bytte vi ort, tog taxi upp till Khao Lak och La Flora. Trot eller ej, men nu var det ännu närmre till poolen. Våra föräldrar hade valt Pool Access, så poolen låg utanför ytterdörren med poolbaren tvärs över. Kunde inte vara bättre för oss alla…

Pool Access, vattnet snubblande nära

Pool Access, vattnet snubblande nära

Alla hade pratat om dåligt väder innan, men det såg vi knappt skymten av. Det var jättevarmt och strålande sol nästan jämt. Då var det skönt att krypa ner i barnsängen med AC’n på full sprutt en stund på eftermiddagen.

Solskyddsfaktor är bra att ha, funkar även som frisyrgelé

Solskyddsfaktor är bra att ha, funkar även som frisyrgelé

Sand mellan tårna för första gången

Sand mellan tårna för första gången

Poolhäng med min date Noel i solnedgången, så romantiskt

Poolhäng med min date Noel i solnedgången, så romantiskt

Väl tillbaks i Shanghai var det dags för en ny vända till copy market och kolla in allt som hade sytts upp på tygmarknaden. Jag har fått klänningar, byxor, haklappar, dreggeldukar m.m. Mamma fick klänningar och byxor och pappa två nya kavajer. Så stiliga fam Gustafsson kommer bli.

Den stora grejen som var kvar att göra var Expot. Vi tog sats på torsdagen och väntade oss ett myller av människor och trängsel.
Men säkerhetskontroll (noggrannare än flyget) och tunnelbanan (de har byggt en helt ny t-banelinje för Expots skull, svensk infrastruktur – släng er i väggen) var det nästan helt tomt. Gick hur smidigt som helst. Jag sov i Babybjörnen på mammas mage genom säkerhetskontrollen, men de tvingade väcka mig och kolla även mig. Pappa fick även dricka mitt vatten vi hade med oss för att bevisa att det inte var nått gift i det.

Rusning till Expot

Rusning till Expot...

Väl inne började vi med den svenska paviljongen, den var ganska “lagom”, men helt ok.

Även jag själv var en stor attraktion

Även jag själv var en stor attraktion

Vi vandrade runt på det gigantiska området och kollade in bla Kinas, Canadas, Brasiliens, Quatars, Pakistans, Nya Zeelands, Uk’s, Danmarks, Finlands, Vietnams, Australiens, Italiens paviljonger… Säkert missat nämna flera.

Fortfarande lite folk

Fortfarande lite folk

På eftermiddagen blev köerna längre och då kom jag in handlingen mera. Det var så att när vi dök upp vid en paviljong med 90 min kö så blev vi visade till VIP entrén, “Baby First, Baby First”. Vi var därefter inte
sena att utnyttja detta och glida före köerna på de efterföljande paviljongerna. Totalt gick vi ca 33000 steg, skönt att man fortfarande är så liten att man slipper gå. Men det var bra för pappa, för han har stegräkningstävling på jobbet och denna dag var ett bra bidrag.

Expo i korthet:
* Blötaste paviljongen: Finland – flöt på vattnet
* Grönaste paviljongen: Nya Zeeland. Regnskog på hela taket
* Äckligaste maten: Indiskt snabbhak
* Godaste maten: Italiens fine dining, Anti pasti med vin
* Coolaste paviljongen: UK, en stor boll av glasstavar
* Godaste ölen: I Australiens paviljong
* Högsta skriken: Kineserna i flygande mattan i den svenska paviljongen.
* Längsta kön: Japans och Syd Koreas (här gick vi inte in)
* Vitaste: Danmarks, hela paviljongen målad i vitt och redan smutsig
efter sex dagar. Men sjöjungfrun var fin.
* Fyrkantigaste: Islands, ett enda stort fyrkantigt rum där en film
projecerades på alla väggar och tak. Ingen aska här 😉
* Beigeigast: Quatars
* Paradiset: Nord Koreas, se bild nedan…

Inne i Kinas paviljong

Inne i Kinas paviljong

Poppis igen; mamma börjar tröttna

Poppis igen; mamma börjar tröttna

Välkommen till paradiset (vilken mediabyrå kläckte denna slogan?!?)

Välkommen till paradiset (vilken mediabyrå kläckte denna slogan?!?)

UK's space ball, man gick in i den på baksidan

UK's space ball, man gick in i den på baksidan

Finnarnas space ball, hon satt där hela dagen

Finnarnas space ball, hon satt där hela dagen 😉

Väl hemma hade Lina beställt utsökt Sushi från Haiku. Jättegott, sen tog mamma och Lina massage medans jag och pappa tog en långpromenad på stan. Ni kan fråga mamma om tyckte det var skönt. Troligtvis vet hon inte eftersom hon sov som en stock genom hela massagen.

De sista dagarna nu har vi bara slappat och ätit & druckigt gott. Men den stora prövningen återstår. Hur ska vi få plats med allt och kommer våra kilon att räcka. Det ska bli kul att se pappa få plats med min fina vita stridspilothjälm nånstans. Och alla par skor vi har köpt, kan man ha fler på sig samtidigt??

Redo för en flygtur

Redo för en flygtur

Slutligen vill vi tacka Noel och hans föräldrar för den otroliga gästfrihet och service vi har fått. Jag och Noel var lite reserverade i början, men nu ligger vi mattan och garvar och busar ihop. Så mysigt vi har haft det.

Tjena tjejen, ska du med på en åktur?

Tjena tjejen, ska du med på en åktur?

Utvecklats har vi gjort också, Noel kan gå med pappas hjälp, de påstår att han säger mamma och pappa. Jag själv kan sitta själv och krypa. Så pappa får fixa grinden till trappan hemma det första han gör när vi är tillbaka.

Men snart är Noel med familj i Sverige på semester och då är det payback time!!

Gruppbild - Familjerna tillsammans

Gruppbild - Familjerna tillsammans

Tack för denna gång
Moa was here med mamma & pappa

Gästblogg

Christians gästblogg

Jaha tiden går så fort att jag till och med glömde att skriva i gästboken och även gästblogga så nu skriver jag ett mail någon vecka senare tillbaka i Sverige. Tredje gången på besök och det blir bara trevligare och trevligare. Förra gången fick man se huset innan inflytt, denna gång blev det ny lägenhet med typ tre dagars boende (vilket man inte riktig såg när man steg in genom dörren). Ja just det så var ju en liten extra glad grabb där också.

Vad har jag då gjort? Jo mest umgåtts, ätit gott och hängt på i vardagslivet, jo så har jag ju jobbat också även om Jens tycker att jag kanske inte jobbar på riktigt.

Här kommer mina dagar i lite bilder.

2010-03-21-lakeville entrance-1
Promenad på G, här på gatan utanför lägenheten.

guestblogg-0011506
Ny bostad. Större, bättre och snyggare 🙂

guestblogg-0011529
Bekantskap med en ny glad krabat.

guestblogg-9406
Fick lära mig att man framförallt ska ha ett västerlänskt barn om man vill ha uppmärksamhet.

guestblogg-0011629
Lite sportande blev det även om jag hade planerat in mer.

guestblogg-0011521
Till lunch blev det mycket rullsushi, ja i alla fall två gånger.

guestblogg-9433
Dumplingsbrunch med efterföljade fika hos Jens och Lina.

guestblogg-0011544
Föräldrarna passade på att ta första kvällen ledigt så det blev drinkar och jakt efter nattmat.

guestblogg-0011639
Även denna gången tog vi en middag på lokal krog och under senaste året har Jens lärt sig att slabba mer på kinesiskt vis.

guestblogg-7380
Fotografering eller rättare sagt här filmas det. Vi får se om vi kan bjuda på ett extra blogginlägg med en film när det blir klart.

guestblogg-0011503
Och så bevis på att jag faktiskt också jobbade.

För denna gång, Christian!

Gästblogg

Glommen goes east!

Efter några härliga dagar i Shanghai bar det av till Taipei, Taiwan. En fantastisk mångmiljonstad där det är nära till allt. På bilden skaffar vi nya vänner bland fågelskådarna i botaniska trädgården. Vi hamnade mitt i ett megadrag. En ny fågel hade setts dagen innan som aldrig skådats förr. Tyvärr, fick varken vi eller någon annan se den, men Joakim är glad för sina nya världskryss.

Ryktet spred sig om det svenska besöket, så alla klädde sig i sina finaste munderingar. Det är raka led och segertecken som gäller!

Allt är nära i Taipei! Denna nationalpark (Yangmingshan) når man lätt med Metro eller lokalbuss på under en timma. Naturen är helt fantastik. Det var lika magiskt och undebart som det ser ut. Taiwaneserna är riktiga hurtbullar och många cyklade upp för dessa berg på 1200m.

Ännu en ny kompis i skogarna norr om Taipei. En taiwanesisk makak, öns enda apa.

Utsikt från VÄRLDENS högsta byggnad, Taipei 101!

I VÄRLDENS högsta byggnad (508m) åkte vi upp med VÄRLDENS snabbaste hiss (1010 m/min) och fikade på VÄRLDENS högst belägna fik.

Gästblogg

Så vackert må ni tro!

Efter försenat flyg till London, en extra mellanlandning i Hong Kong och en trasig väska anlände vi till Shanghai hela 14 timmar försenade. Efter en hård granskning fick det nya boendet godkänt med beröm.

Efter ett antal dagar i Shanghai var det dags att turista i Beijing. Muren var lång och vädret utmärkt!

Två atleter mellan kuben och fågelboet. Dock ej kvalificerade för OS.

Här fanns det grillspett att välja mellan.

Kvällen tillbringade vi på ett tehus i centrala Beijing…

…där vi fick stå för delar av underhållningen!

Gästblogg

Då var det slut för denna gången…

Jaha det är med sorg jag lämnar Jens och Lina i Shanghai, nu på kvällen försöker vi trycka in lite smått vi inte han med och det finns mycket mer. Tex tog vi äntligen fram blixtar och paraplyer som jag haft med mig 🙂 Jag får nog se till att boka en resa i höst. Fördelen med att vara frilans är att man bara behöver en internetlina för jobbet så är man hemma. Det har blivit goda middagar, utflykter, textilmarknad, lite jobb, väldans massa fotograferande och såklart trevligt sällskap.


Så den utlovade bilden på min nya fina kavaj från tygmarknaden. (Blixfotograferad)


Idag åkte Jens och jag till vattenstaden Xitang vilket var en trevlig händelse med mycket action. Avresan tillbaka till Shanghai gick lite väl sent så vi hann med att bli lite uttråkade.


Och med sen avresa kom vi lagom till att få uppleva kinesisk organisation och trafikkaos. Vid det här rödljuset på exakt samma plats satt vi i en timme och såg skådespelet framför oss, polis kom och polis åkte och inget hände. Tillslut drog alla västerlänningar från bussen och började vandra den 30 min långa promenaden till slutstationen på tunnelbanan.

Vi har också intagit och inandat kinesisk kulinarisk atmosfär. (Det du Niklas, både en och tre gånger)

Jens har nog varit ganska dålig på att visa vilket fint nytt kontor han har skaffat, här är en kvällsbild precis innan vi går hem för dagen.

Stort tack Jens och Lina och hoppas att jag inte har varit i vägen alltför mycket, förbannat trevligt har det i alla fall varit.

//Christian

Gästblogg

Jens behind the scenes

Jens sitter i möte och jag gör inget vettigt så…


Jens the office dude


Jens the Aji


Jens the family photographer


Jens the fashion photographer


Jens the hmm…. army guy

// SABE

Next »

Creeper MediaCreeper