Archive for the 'Evenemang' Category

Evenemang

Karaoke på V-show

Shanghai kryllar av karaoke-ställen. Standarden varierar men alla ställen ser i princip likadana ut. Men ett ställe – V-Show – skiljer sig från mängden. V-show öppnade i april i år och är unikt på så sätt att varje rum är designat med ett speciellt tema. Det är bara välja ett rum som passar din stil, t.ex. Yves Saint Laurent.

Eller Hello Kitty. Och sen släppa loss.

Uppenbarligen går alla koncept att vidareutveckla.


Bilderna är tagna precis efter öppning. Räkna med fler besökare nu. Fler bilder finns här.

Adress: 99 Huai Hai East Lu (Tibet Lu), 4:e våningen, 021 5425 7999
上海黄浦区淮海东路99号新尚数码广场4楼(近西藏南路)

Evenemang

Roxette gör en joyride till Shanghai

Den 14:e mars spelar de på Shanghai Grand Stage (上海大舞台) i Xuhui. Köp biljetter här. I Beijing spelar de den 12:e.

Och jag som inte ens visste att de fortfarande är aktiva.

Evenemang

Julstämning i Shanghai?

Liksom föregående år ordnar Svenska Kyrkan advenstfirande på Hengshan Lu. Detta brukar vara en populär tillställning hos svenskarna i Shanghai. Vi ses där!

Evenemang

Inför Halloween

Halloween närmar sig. Även om det inte är någon officiell högtid i Kina så har handlarna och festfixarna förstått värdet att haussa denna årliga händelse. Vi tyckte det kunde vara en bra anledning att rigga studioprylarna och fota kidsen. Inom kort får ni se slutresultatet.

Om du vill köpa Halloween-klädsel i Shanghai kan du besöka något av dessa ställen; The Holiday House som är specialiserade på maskerad och kalas, respektive någon av maskeradbutikerna på prylmarknaden i Yuyuan Garden. Båda finns med i shopping-guiden. Även stormarknader som t.ex. Carrefour brukar få in ett stort sortiment av attiraljer.

Evenemang

VIP BBQ @ Gucun Park

Grillmöjligheterna i Shanghai är begränsade, såtillvida du inte har en egen grill och egen terrass eller tomt. Det finns däremot ett publikt alternativ som kan rekommenderas – Gucun park som ligger i Baoshan. Parken öppnade förra året och har till i år vuxit sig grön och frodig.

För ett par veckor sedan anordnade jag barbecue för mina kollegor vilket var mycket uppskattat då knappt någon någonsin hade grillat själv förut. Grillplatsen ligger i den så kallade VIP BBQ Zone.

Det är enkelt att boka grillplats (men var ute i god tid då det är populärt) och maten kan förbeställas så att den är framme när ni kommer. Inne på området finns också en butik som säljer mer mat, snacks och drycker.

Du slipper till och med tända grillen och städa efter dig. Only in China. Grilla får ni däremot göra själva.

Snabbfakta:
-Hyra av grillplats: 280 RMB för första två timmarna
-Entré till parken: 20 RMB per person
-Grillspett: ca 8-20 RMB per förpackning
-Hitta dit: Ingång 2. Ta tunnelbana linje 7 till Gucun Park. (顾村公园2号门)
-Boka på tel: 021-6052 9217
-Mer info: http://www.gucunpark.net

Evenemang

If you live more you die less

Shanghai är staden som aldrig sover. Det finns alltid något på gång och när du tröttnat på sena utekvällar med tillhörande bakfulla dagar kan du sysselsätta dig med att titta på konserter i världsklass eller sportevenemang. Nästa vecka börjar till exempel tennisen. Det finns två bra siter för att se vad som är på gång och för att köpa biljetter;

http://www.culture.sh.cn/English

http://www.mypiao.com/shanghai

I lördags var vi på Cirque du Soleil (där vi sprang på Sara och Micke) och på onsdag blir det Ultimate Broadway.

Life is what happens to you while you’re busy making other plans. Lev i nuet!

Next »

Creeper MediaCreeper