Archive for the 'Helikoptern' Category

Helikoptern

En (o)vanlig dag i parken

Allting började som en vanlig lördag i parken. Den här dagen hade helikopterklubben samlats i Ruijin park med fulladdade batterier och en nyservad (dvs snabblimmad) helikopter. Samtidigt, i en annan del av parken, pågick en bröllopsfotografering. Bröllopsfotogfarering i Kina är en omfattande aktivitet med många fotografer och oftast med en kamerakille som videofilmar hela dagen.

Efter en stund kommer brudparet fram och ber om att få provflyga för få en extra krydda i fotograferingen. Bruden tog över spakarna och helikopterklubbens medlemmar blev mållösa av hennes imponerande flygning. Trots att vi har många timmars träning bakom oss kände vi oss besegrade.

Här kommer tredje helikopterfilmen (med soundtrack från kultserien Airwolf) som helt klart har blivit min favorit!
Helikopterklubben-the-third-ride.wmv

2007-05-26-brudpar2.jpg
2007-05-26-brudpar1.jpg

Helikoptern

Tyfon på väg in över Shanghai

Som ni trogna läsare känner till har ju vindstyrkan varit rätt kraftig sista tiden, i alla fall för kraftig för att flyga helikopter. Nu ser det ut at bli ännu värre… Från helt obekräftade källor (läs vaktmästaren på kontoret) är en tyfon på väg in över Shanghai vilket innebär att helikoptern får ligga i lådan ett par dagar till. Kanske dags att skaffa sig en till hobby snart.

Här är en bild från förra veckans flygning med en av helikopterklubbens groupies skymtande i bakgrunden
2007-05-17-mycketvind.jpg

Helikoptern

Snabblim och snålblåst

Under en kaffepaus på Starbucks lyckades vi till slut få alla helikopterns delar på plats och den såg återigen ut som ny. Helt i onödan visade det sig, eftersom vi strax efteråt fick kvittera ut en helt ny helikopter när vi reklamerade kugghjulet som hade lossnat vid premiärturen. Nu har jag i allafall tränat med limtuben inför kommande (eventuella) krascher.

På plats i Fuxing park blev det bara ett par kortare resor på grund av alltför hård vind. Nu ligger batterierna på laddning i väntan på mildare vindar
second-ride.wmv
2007-05-06-starbucksnloctite.jpg

Helikoptern

Vuxna män gör saker tillsammans

Igår eftermiddag hände det. Mattias och jag köpte vår första “riktiga” radiostyrda helikopter. En Walkera HP-45. Ni som var hemma hos mig efter min förra Kina-resa har säkert sett min första helikopter, men den hamnar knappast under kategorin “riktig”.

Efter att alla delar var monterade återstod bara att vänta på att batteriladdarens gröna lampa skulle lysa. En långflygning med SAS framstår som en barnlek jämfört med denna väntan. Jag kan inte beskriva hur den var att flyga utan låter er se själva. Titta och njut.
first-ride-the-movie.wmv

Ett par sekunder efter det att kameran stannat lossnar ett kugghjul och helikoptern störtar mot avgrunden. Plastbitar flög åt alla håll. Idag skall vi köpa snabblim för att kunna fortsätta flyga.
2007-05-03-helikoptern.jpg

Creeper MediaCreeper