Archive for the 'Hemma' Category

Hemma

Julpyssel

Familj, vänner och bloggläsare – glad första advent! Med sol, blå himmel och dryga 20 grader känns julen rätt långt borta, men med lussebullar, glögg och risgrynsgröt gjorde vi allt för att försöka skapa rätt känsla. Här Noel med flickvän A.

Det är mycket som förändras efter man fått barn. Sov-vanorna är en sak. Vad man gör på fritiden en annan. Denna dag stod julpyssel på agendan. Flirtkulor, piprensare, stjärnor, lim, sidenband, m.m. You name it. Fruarna hade shoppat loss ordentligt vid Yuyuan inför första advent. Det som blev över räcker med all säkerhet inför kommande fem års pyssel.

Voila! Gissa om vi var rätt nöjda?

Vill du också pyssla? Alla attiraljer går att handla på marknaden vid Yuyuan, adress finns under Pyssel och Pynt i Shopping-guiden.

Hemma

Inte så fiberrikt

Vecka efter vecka ser jag kabeldragare lägga ner mer fiber i marken. Trots detta har Shanghai långsammast internet i hela Kina, vilket är märkligt med tanke på hur “förmöget” Shanghai är jämfört med många andra regioner.

Det finns dock ljus i tunneln. Sedan en tid tillbaka pågår ett projekt att uppgradera hela Shanghais bredbandsnät till 10MB (faktiskt till samma pris som 2MB, dvs 150 RMB per månad). Jag fick besked om att området vi bor i skulle få möjligheten att uppgradera i januari. När jag ringde i januari fick jag beskedet februari. Och så har det fortsatt månad för månad och det verkar således dröja innan de kommer till vårt område, men vem vet – kanske kommer det gå att titta på SVTplay och TV4play den dagen det är klart.

Hemma

Vi flyttar

Med fem våningar blir det mycket spring i trapporna. För mycket. Så nästa månad kommer vi att flytta från vårt charmiga lanehouse på Yongjia Rd.
2009-03-08-yongjia trappor

Nästa boende heter Lakeville och har bara två trappor och öppnare planlösningar. Bra när man ska lära sig att gå.
2009-12-20-lakeville

Förutom den stora fördelen att jag får 10 min (till fots) till/från jobbet, finns också lekrum för Noel, tennisbana, swimmingpool, gym, replokal (!) och givetvis Karaoke-rum.
2009-12-20-lakeville bollhav

Den 14:e februari börjar Chinese New Year-firandet och vi går då in i tigerns år. Detta firas med en veckas ledighet och i princip hela Kina stänger ner under denna period.

Hemma

Jens-Husmössen 2-0

Häromdagen hittade jag ytterligare en mus under diskbänken. Även denna lyckades jag besegra, fast med råttfälla. Nu har vi satt in anti-mus-apparater (stör mha ultraljud) i varje rum för att hindra nya att ta sig in. Hoppas jag slipper skriva om detta ämne igen.

Hemma

Jens-Husmusen 1-0

För en tid sedan upptäckte vi att någon hade varit och gnagt på ett mjölpaket i skafferiet. Eftersom Noel inte var född då så kunden inte blickarna riktas mot honom. Plötsligt, igår, när vi satt och tittade på film ser Lina något i ögonvrån och skriker till. Boven i dramat, musen (råttan?! Jag är från Stockholm och ser inte någon skillnad.), klättrar omkring i bokhyllan bara en meter ifrån där vi sitter.

Hjälten i dramat, Jens, sätter först familjen i säkerhet i ett annat rum. Tar sedan Linas Sex and the city-box (samtliga säsonger – tung som en tegelsten) och går till attack. En kort stund senare är kampen över. 1-0 till Jens.
2009-10-02 husmusen

PS. Incidenter som dessa är priset man får betala för att bo “charmigt”. För att undvika fler närstrider har vi nu satt ut råttfällor i samtliga rum.

Hemma

Dagens husmorstips: handla muffins

Om du har ont om tid och inte vill eller kan göra dina egna muffins så kan du beställa från Sweet ever after. De har många olika sorter att välja mellan och erbjuder naturligtvis hemleverans. Vi har provat choklad respektive morot som verkligen kan rekommenderas.
2009-10-02 cup cakes

Next »

Creeper MediaCreeper