Ikvll t vi middag p Wagas. Wagas r en kedja med god och prisvrd mat och de har en filial i nrheten dr vi bor (The Loft, Jianguo Rd). Halvvgs genom min lasagne tittade ovntat besk upp ur salladen som gjorde att jag tappade aptiten illa kvickt. Personalen frskrade att det var frsta gngen det hnde. De sktte sig dock professionelt – jag fick pengarna tillbaka och de bjd dessuotom p kaffe och och kaka.
2010-02-09-wagas experience1

Drefter hnde ngot roligare. Medan Lina t klart sin lasagne skrapade Noel och jag vrt fa piao* och vann 200 spnn. Jag har aldrig hrt talas om ngon som vunnit mer n 20 tidigare.
2010-02-09-wagas experience2

*Fa Piao r ett officiellt skattekvitto i Kina som r lika enkelt som det r genialt. Butiken/restaurangen/cafeet “kper” sina kvitton frn skattemyndigheten och betalar en procentsats p beloppet. Fr att f kunden att begra kvitto efter inkp har kvittot en skraplott med chans att vinna pengar. P s vis fr kunden en anledning att be om kvitto och skattemyndigheten skrattar hela vgen till stadskassan. Jag frstr inte varfr Sverige implementerar samma system fr restauranger och frisrer. Men det r klart, Stockholms lokaltrafik anvnder pappersremsor som biljett p 2010-talet, s vad kan man rkna med fr nytnk och frndringar av moder Svea.