Ikväll åt vi middag på Wagas. Wagas är en kedja med god och prisvärd mat och de har en filial i närheten där vi bor (The Loft, Jianguo Rd). Halvvägs genom min lasagne tittade oväntat besök upp ur salladen som gjorde att jag tappade aptiten illa kvickt. Personalen försäkrade att det var första gången det hände. De skötte sig dock professionelt – jag fick pengarna tillbaka och de bjöd dessuotom på kaffe och och kaka.
2010-02-09-wagas experience1

Därefter hände något roligare. Medan Lina åt klart sin lasagne skrapade Noel och jag vårt fa piao* och vann 200 spänn. Jag har aldrig hört talas om någon som vunnit mer än 20 tidigare.
2010-02-09-wagas experience2

*Fa Piao är ett officiellt skattekvitto i Kina som är lika enkelt som det är genialt. Butiken/restaurangen/cafeet “köper” sina kvitton från skattemyndigheten och betalar en procentsats på beloppet. För att få kunden att begära kvitto efter inköp har kvittot en skraplott med chans att vinna pengar. På så vis får kunden en anledning att be om kvitto och skattemyndigheten skrattar hela vägen till stadskassan. Jag förstår inte varför Sverige implementerar samma system för restauranger och frisörer. Men det är klart, Stockholms lokaltrafik använder pappersremsor som biljett på 2010-talet, så vad kan man räkna med för nytänk och förändringar av moder Svea.