Noel har ju gjort ett par modelljobb tidigare, bland annat för bilbarnstolar. Häromdagen var det dags för hans första reklamfilm som var för ett nytt blöjmärke som ska lanseras i Kina.

Studion låg ca en timme från Shanghai och bakom kamerorna var det ca 30 personer, bland annat kameramän, fotografer, ljussättare, scenbyggare, städare och en nervös pappa – ni som har barn vet hur svårt det är att få en ettåring att göra saker på beställning.
2010-10-20-noel in studio-1

Interiören kunde lika gärna (som Karin och Mattias redan uppmärksammat) använts till en IKEA-reklam, då i princip alla möbler och rekvisita kom därifrån. Det är intressant att miljön och huvudpersonen kommer från väst då filmen riktar sig mot kinesiska kunder.

Raska steg av far (för att försvinna ur bild) och son efter release från utgångsläget.
2010-10-20-noel in studio-2

Totalt togs närmrare tio olika scener och varje gång de sa “next” var en lättnad. Studion var otrolig varm av alla lampor, så Noel höll sig varm och pappa svettig. Här ett kort avbrott i leka-med-bollar-scenen.
2010-10-20-noel in studio-3

Noel och regissören går igenom resultatet och båda är nöjda med dagen. Det tog nästan 10 timmar inklusive avbrott för sov- och grötpauser. A-barn som Noel är skötte han sig galant hela tiden utan något gnäll eller gråt. Det ni!
2010-10-20-noel in studio-4

Om ungefär en månad ska filmen börja visas på TV. Så snart jag får tag på en kopia ska jag lägga ut den på bloggen.