Bsta stllet om du ska kpa kamera, kamerautrustning, skriva ut bilder eller reparera kameran r utan tvekan Xing Guang Photographic Equipment City (星光摄影器材城) i korsningen Xietu Rd / Luban Rd. Sex vningar fyllda med sm butiker.
2010-11-27-shanghai photo market-1

P de frsta tv vningarna hittar du pocket- och systemkameror frn alla vlknda varumrken. Lngre upp sljer de tillbehr, vskor, stativ m.m. Flera butiker sljer ocks begagnad utrustning. verst finns studioutrustning s som blixtar, bakgrunder och accessoarer.
2010-11-27-shanghai photo market-2

Priser p kameror och objektiv? Min uppfattning r att de ofta r lite billigare n hemma i Sverige, men inte riktigt lika billiga som i Hong Kong. Om du bara r p besk i Shanghai och funderar p att kpa kamera, tnk p att garantin ofta bara gller i Kina.

Bsta stllet fr utskrifter? ELITE p tredje vningen (rakt fram frn rulltrappan). Proffsig personal och kan hjlpa till med bildbehandling om du behver.

Uppdatering 2012-01-09: ELITE har flyttat till den nya gallerian (det beiga huset till hger i bilden ovan).

Priser p utskrifter? Smbilder kostar i princip lika som i Sverige. Stora utskrifter r mycket billigare (frn 100 kr/m2).

Priser p reparationer? Kostar en brkdel mot i Sverige. Ta med din trasiga kamera om du ska beska Shanghai.

PS. Gillar du Lomo mste du beska Lomography Gallery Store p Jinxian Rd 126 (nrheten av Maoming Rd).