Bästa stället om du ska köpa kamera, kamerautrustning, skriva ut bilder eller reparera kameran är utan tvekan Xing Guang Photographic Equipment City (星光摄影器材城) i korsningen Xietu Rd / Luban Rd. Sex våningar fyllda med små butiker.
2010-11-27-shanghai photo market-1

På de första två våningarna hittar du pocket- och systemkameror från alla välkända varumärken. Längre upp säljer de tillbehör, väskor, stativ m.m. Flera butiker säljer också begagnad utrustning. Överst finns studioutrustning så som blixtar, bakgrunder och accessoarer.
2010-11-27-shanghai photo market-2

Priser på kameror och objektiv? Min uppfattning är att de ofta är lite billigare än hemma i Sverige, men inte riktigt lika billiga som i Hong Kong. Om du bara är på besök i Shanghai och funderar på att köpa kamera, tänk på att garantin ofta bara gäller i Kina.

Bästa stället för utskrifter? ELITE på tredje våningen (rakt fram från rulltrappan). Proffsig personal och kan hjälpa till med bildbehandling om du behöver.

Uppdatering 2012-01-09: ELITE har flyttat till den nya gallerian (det beiga huset till höger i bilden ovan).

Priser på utskrifter? Småbilder kostar i princip lika som i Sverige. Stora utskrifter är mycket billigare (från 100 kr/m2).

Priser på reparationer? Kostar en bråkdel mot i Sverige. Ta med din trasiga kamera om du ska besöka Shanghai.

PS. Gillar du Lomo måste du besöka Lomography Gallery Store på Jinxian Rd 126 (närheten av Maoming Rd).