Sndagen har brjat i ett lugnt tempo efter grdagens utekvll. Vi var ett strre sllskap som t p Shintaro, en japansk “all you can eat”-restaurang, men tillhrande utgng eftert. Den kompenserade fredagkvllens vlfrtjnta hemmakvll i soffan.

Efter mer n fyra mnader i Kina skall vi ntligen brja lra oss mandarin p allvar. Frn och med idag skall vi ha tv lektioner i veckan (sndag/tisdag) med en lrare som kommer hem till oss och undervisar. Hoppas hon har bra tlamod. Visst klarar man sig bra med bara engelska, men i mnga lgen skulle det underltta avsevrt om man kan prata mandarin, inte minst om man kommer utan i den stora vrlden utanfr “tullarna”. Jag ska hlla er uppdaterade i hur det gr.

Mopeder finns det gott om i Shanghai och alla kr som idioter, men trafiken i Shanghai r ett eget kapitel som jag fr bertta mer om vid ett annat tillflle. Nedan ser ni en bild tagen i fredagsrusningen p vg hem frn jobbet. Kn till bensinpumpen ringlade ytterligare 100 meter utanfr bilden.
2007-08-26-bensin.jpg