Söndagen har börjat i ett lugnt tempo efter gårdagens utekväll. Vi var ett större sällskap som åt på Shintaro, en japansk “all you can eat”-restaurang, men tillhörande utgång efteråt. Den kompenserade fredagkvällens välförtjänta hemmakväll i soffan.

Efter mer än fyra månader i Kina skall vi äntligen börja lära oss mandarin på allvar. Från och med idag skall vi ha två lektioner i veckan (söndag/tisdag) med en lärare som kommer hem till oss och undervisar. Hoppas hon har bra tålamod. Visst klarar man sig bra med bara engelska, men i många lägen skulle det underlätta avsevärt om man kan prata mandarin, inte minst om man kommer utan i den stora världen utanför “tullarna”. Jag ska hålla er uppdaterade i hur det går.

Mopeder finns det gott om i Shanghai och alla kör som idioter, men trafiken i Shanghai är ett eget kapitel som jag får berätta mer om vid ett annat tillfälle. Nedan ser ni en bild tagen i fredagsrusningen på väg hem från jobbet. Kön till bensinpumpen ringlade ytterligare 100 meter utanför bilden.
2007-08-26-bensin.jpg