Den här veckan har vi haft våra två första lektioner i mandarin. Det är ingen som sagt att det ska vara lätt, vilket jag nu också fått uppleva. Orden och uttalen ligger långt bort från svenskan och engelskan vilket gör de svåra att komma ihåg. Allt handlar om att nöta in orden. På två lektioner har jag lärt mig ett tiotal frukter, att pruta, och säga vart jag ska till taxi-chaffisen. Typ det viktigaste för att klara vardagen. Läraren berömmer oss ofta och tycker vi är sååå bra. Jag är inte riktigt lika övertygad om våra framsteg, men i vilket fall är det riktigt kul att lära sig ett nytt språk.

Hösten ser ut att bli riktigt spännande och första Sverige-besökarna är på ingående. Kattis, Niklas och Christian är först ut. De kommer att vara här i en dryg vecka. Därefter åker vi till Boracay (i Filippinerna) tillsammans i en vecka för att få lite sol, bad, beach och paraplydrinkar. Vi har träffat en del människor som varit där tidigare och alla har varit supernöjda. Vi längtar! Därefter får vi ett par dagars uppehåll innan svärföräldrarna kommer hit. På agendan står sightseeing, shopping, brunch på the Westin och en del dagsutflykter. Det kommer bli riktigt kul att få visa hur vi bor och lever!

Att gå klädd pyjamas verkar vara grejen här i Shanghai när temperaturen är 30+. Stan fullständigt kryllar av randiga och rutiga pyjamaser när temperaturen stiger och det hade väl varit okej om de varit på barn, men nu pratar vi om vuxna människor. Klimatförändringarna får nog pågå lite längre innan vi får se den här trenden i Sverige.

2007-09-02-pyjamas.jpg