Tänk er…

…en stormarknad med hundratals, kanske tusentals människor. Alla är på väg i olika riktningar och många stannar tvärt. Några stannar kanske för att spana in ett rabatterbjudande, några stannar helt utan anledning. Gångarna är blockerade av kundvagnar eller av folk som går flera i bredd. Kaoset tycks gå obemärkt förbi de flesta och ingen reagerar för en kollision mellan två kundvagnar

Ur högtalarna skrålar musik. På hög volym och i snabbt tempo. Med jämna mellanrum skriker någon något obegripligt i högtalarsystemet. För att ingen ska missa meddelandet upprepas det en gång till. Lite högre andra gången så att ingen ska ges möjlighet att missa det.

I varje hörn står en liten tjej och erbjuder smakprovning. Kanske för yoghurt, kanske för en ny sportdryck. Hennes klädsel, som är tänkt att vara sexig och utmanande, sitter som ett dåligt hissat storsegel i stiltje. För att människorna ska uppfatta just hennes erbjudande använder hon ett headset med en högtalare fäst i midjan. Volymen är uppdragen på max och högtalarmembranet skorrar.

Det mina vänner, är vardagen på E-mart. Här är ett smakprov med inte mindre än fem tjejer i headset i bild och två bakom.

[ Javascript required to view QuickTime movie, please turn it on and refresh this page ]

Videon återger tyvärr inte till fullo hur hemsk upplevelsen är. Verkligheten är obeskrivlig. Prova själv. Den ultimata upplevelsen fås en lördag eller söndag eftermiddag.

Adress:
Flera ställen, bl.a. 666 Xizang Nan Lu (nära Fuxing Lu)
西藏南路666号