När du tröttnat på blaskig Qingdao kan du bege dig til Jackie’s Beernest. Det är ett litet ölhak inte långt ifrån där vi bor som egentligen är helt malplacerat mellan frukt- och järnaffärer i ett område garanterat fritt från andra barer.
2011-03--16 Jackies beernest

Jackie gillar öl. Och han kan det mesta om öl. Och han har troligen Shanghais största sortiment av importerad fin-öl. Sortimentet består i regel av 95 olika sorter som han gärna berättar om.
2011-03--16 Jackies beernest 3

På Jackie’s Beernest hänger många stammisar. Främst utlänningar. Många kommer hit ensamma för att varva ner efter en hård dag på jobbet eller för att få i sig ett par kalla öl innan de kommer hem till frugans tjat. Man får en klar “where everybody knows your name”-känsla när man kommer in innanför dörrarna. Denna känsla förstärks av barens storlek som mer liknar storleken på min klädkammare än en bar.
2011-03--16 Jackies beernest 2

Ett bra och avslappnat ställe för dig som vill dricka en god öl långt borta från de sedvanliga turiststråken.

Adress:
76 Zhaozhou Lu (Dongtai Lu). Nära Fuxing Lu / Xizang Lu
肇周路76号 (近东台路)