Igår hände det igen. Jag åkte med samma taxichaufför en andra gång. Shanghai är en stor stad och det finns gott om taxibilar, så sannolikheten att få samma chaufför en gång är väldigt låg.

Första gången hände för ett par år sedan när jag skulle hem från jobbet. Efter några minuters konversation gick det upp för oss båda att vi träffats tidigare. Den gången var det ett par månader mellan första och andra gången jag träffade honom.

Igår var det mer spooky. Efter att ha varit på Swedish Afterwork ett par tre timmar och kliver ut på gatan och tar första bästa taxi, så visar det sig att det är samma taxichaufför som tidigare samma kväll skjutsat mig till afterworken. Jag var tvungen att fråga om chauffören hade väntat på mig, men icke. Efter ett antal långa körningar kors och tvärs över hela stan hade chauffören av en slump kört en kund tillbaka till den gatan som jag blev avsläppt på. Och var alltså där i precis samma ögonblick som jag lämnat lokalen. Hur stor är den sannolikheten?
2011-03-16 Shanghai expoTaxi

Vill du också träffa svenskar i Shanghai? Sista fredagen varje månad träffas det yngre klientelet för afterwork. Varje träff är på ett nytt ställe. Gå med i gruppen Swedish Afterwork Shanghai på Facebook så får du automatiskt inbjudan till nästa event.