Tiden gr som bekant fort nr man har kul. Idag har det gtt fem r sedan vi flyttade till Shanghai. Ett ventyr som ursprungligen bara var tnkt till tre r och som nu r p vg att bli sju.

Det har varit intensiva och spnnande r. Vi har bland annat trffat fantastiska mnniskor, upplevt nya kulturer, lrt oss kinesiska, tit och druckit gott p mngder av champagne-bruncher, fine dining-stllen och kinesiska hak, drinkat p skybarer, handlat skrddarsydda klder, blivit befordrad, gtt matlagningskurs, spelat pokerturneringar (bl.a. vrldens hgsta), gtt fotokurs, sett Formel-1, bestigit berg och strst av allt ftt barn (Noel r 2,5 idag).

Vi ocks hunnit med ett antal resor bde inom Kina (bl.a. till Beijing, Qingdao, Xiamen, Tibet, Tianjin, Nanjing, Zhengzhou, Guangzhou, Suzhou, Hangzhou, Huangshan/Gula Bergen och Moganshan) och utanfr Kina (bl.a. till Hong Kong, Singapore, Ho Chi Minh City, Hanoi, Muine, Siem Reap, Phnom Penh, Bali, Gili Trawangan, Sri Lanka, Boracay, Houston, Tokyo, Nagano, Seoul, Incheon, Pyongtaek, Bangkok, Koh Phangnan, Ko Samui, Ko Lanta, Phuket, Ko Samet, Ko Chang, Bryssel, Barcelona och Amsterdam). Vi har ocks tagit emot ett stort antal beskare vilket har varit kul.

Men, det har ocks varit hrt jobb med mycket vertid och sena kvllsmten mot Europa, inrikes tjnsteresor med kroniskt frsenade flyg (…delayed due to air traffic control…) och vi har ftt uppleva kinesisk byrkrati och bankvsende. Dessutom r det lngt hem till alla nra och kra i Sverige.

Om tv r tar det hr ventyret slut och snart r det dags att bestmma oss fr vad vi ska hitta p sen. Tips mottaget tacksamt! Fr er som vi inte har trffat p lnge kan jag ocks passa p att slppa nyheten att vi vntar “nummer tv” som berknas komma i mitten av augusti.