Tiden går som bekant fort när man har kul. Idag har det gått fem år sedan vi flyttade till Shanghai. Ett äventyr som ursprungligen bara var tänkt till tre år och som nu är på väg att bli sju.

Det har varit intensiva och spännande år. Vi har bland annat träffat fantastiska människor, upplevt nya kulturer, lärt oss kinesiska, ätit och druckit gott på mängder av champagne-bruncher, fine dining-ställen och kinesiska hak, drinkat på skybarer, handlat skräddarsydda kläder, blivit befordrad, gått matlagningskurs, spelat pokerturneringar (bl.a. världens högsta), gått fotokurs, sett Formel-1, bestigit berg och störst av allt fått barn (Noel är 2,5 idag).

Vi också hunnit med ett antal resor både inom Kina (bl.a. till Beijing, Qingdao, Xiamen, Tibet, Tianjin, Nanjing, Zhengzhou, Guangzhou, Suzhou, Hangzhou, Huangshan/Gula Bergen och Moganshan) och utanför Kina (bl.a. till Hong Kong, Singapore, Ho Chi Minh City, Hanoi, Muine, Siem Reap, Phnom Penh, Bali, Gili Trawangan, Sri Lanka, Boracay, Houston, Tokyo, Nagano, Seoul, Incheon, Pyongtaek, Bangkok, Koh Phangnan, Ko Samui, Ko Lanta, Phuket, Ko Samet, Ko Chang, Bryssel, Barcelona och Amsterdam). Vi har också tagit emot ett stort antal besökare vilket har varit kul.

Men, det har också varit hårt jobb med mycket övertid och sena kvällsmöten mot Europa, inrikes tjänsteresor med kroniskt försenade flyg (…delayed due to air traffic control…) och vi har fått uppleva kinesisk byråkrati och bankväsende. Dessutom är det långt hem till alla nära och kära i Sverige.

Om två år tar det här äventyret slut och snart är det dags att bestämma oss för vad vi ska hitta på sen. Tips mottaget tacksamt! För er som vi inte har träffat på länge kan jag också passa på att släppa nyheten att vi väntar “nummer två” som beräknas komma i mitten av augusti.