Efter några härliga dagar i Shanghai bar det av till Taipei, Taiwan. En fantastisk mångmiljonstad där det är nära till allt. På bilden skaffar vi nya vänner bland fågelskådarna i botaniska trädgården. Vi hamnade mitt i ett megadrag. En ny fågel hade setts dagen innan som aldrig skådats förr. Tyvärr, fick varken vi eller någon annan se den, men Joakim är glad för sina nya världskryss.

Ryktet spred sig om det svenska besöket, så alla klädde sig i sina finaste munderingar. Det är raka led och segertecken som gäller!

Allt är nära i Taipei! Denna nationalpark (Yangmingshan) når man lätt med Metro eller lokalbuss på under en timma. Naturen är helt fantastik. Det var lika magiskt och undebart som det ser ut. Taiwaneserna är riktiga hurtbullar och många cyklade upp för dessa berg på 1200m.

Ännu en ny kompis i skogarna norr om Taipei. En taiwanesisk makak, öns enda apa.

Utsikt från VÄRLDENS högsta byggnad, Taipei 101!

I VÄRLDENS högsta byggnad (508m) åkte vi upp med VÄRLDENS snabbaste hiss (1010 m/min) och fikade på VÄRLDENS högst belägna fik.