Bor du i Shanghai och är trött på att nästan all yoghurt är sötad (och att även den sockerfria smakar godis)? Eller fruktansvärt dyr?

Gör som Jens – gör egen yoghurt!

  • Be din fru köpa termos och kökstermometer på IKEA
  • Köp en liten, dyr och osockrad yoghurt på City Shop. Samt en liter mjölk.
  • Koka upp mjölken och låt svalna.
  • Vid 44 grader tillsätter du yoghurten och rör om.
  • Häll över i termosen och låt stå över natten.
  • Häll över i lämplig behållare och ställ in i kylen ett par timmar.
  • Ät och njut av yoghurt “som den smakar hemma”.

2009-09-18 jens yoghurt

PS. Kom ihåg att spara 1,5 dl av din nya yoghurt till nästa sats.  Nu räknar jag med att min numera hemmavarande fru (jobbade sin sista dag igår!)  kan se till att vi alltid har färsk yoghurt hemma.