Den här bloggen handlar om vårt liv i Shanghai.

Längtan efter att jobba i Asien började gro redan 1998 efter ett besök i Bangkok. När studierna avslutats och vi jobbat ett par år så växte längtan av att flytta utomlands allt starkare och vi började leta möjligheter. 2006 åkte vi till Shanghai för en kortare tjänsteresa och vi blev direkt förälskade i staden. Valet var enkelt; Här skulle vi bo!

Nästan ett år senare och efter många förhandlingar och diskussioner med arbetsgivarna så hade vi ordnat varsitt jobb i Shanghai och flytten var ett faktum.

Våra år i Shanghai är utan tvekan något av det roligaste vi gjort med många underbara upplevelser och resor i Kina och Asien. Vi har också fått många nya vänner som gjort vistelsen rolig och innehållsrik och kan liknas tiden under studentåren. Men åren har också inneburit perioder av hårt jobb och frustration när saker och ting inte fungerar på det sätt som man är van vid hemma.

I början var bloggen mer personlig för att förmedla allt spännande vi fick vara med om till släkt, vänner och bekanta. På senare tid har innehållet blandats upp med informativt innehåll för att dela med oss av praktiska tips och erfarenheter för ett bekvämt liv i Shanghai.

Har du några frågor om hur det är att bo och leva i Shanghai? Lämna gärna en kommentar på bloggen eller maila till jens[schnabel-a]myshanghai.se.

De flesta bilderna är fotade med Nikon D300 (17-55/2.8, 50/1.4, 35/1.8) eller iPhone.