Archive for November, 2007

Hemma

Pyssel och pynt

Julen närmar sig i rask takt och nästa helg är det redan första advent. Sista veckan har vädret varit fint och i helgen har vi till och med kunnat sitta ute på balkongen i shorts och äta frukost i 20-gradig värme.

I ett försök att få någon julkänsla överhuvud taget har Lina köpt en gran. Naturligtvis i plast och naturligtvis Made in China. Både gran och ljusslingan var riktigt billiga och vi blev i vanlig ordning inte förvånade när innehållet inte fungerade till 100%.
2007-11-25-jul.jpg
Efter en del knep och knåp (årets julpyssel…) fick vi till slut tre fjärdedelar av ljusslingan att lysa, vilket fick räcka. Dock blev resultatet strålande!
2007-11-25-gran.jpg
I veckan som kommer åker Lina på kurs till kuststaden Xiamen och jag åker till Seoul för att jobba. Därav det tidiga adventspyntandet.

Hemma

Brrr…

Ã…terigen hemma efter en tur till Europa och oplanerad blixtvisit “hem”. Trots att jag bara var hemma ett par dagar hann jag konstatera att det mesta är sig likt efter sju månaders frånvaro. Det var riktigt kul att träffa familjen igen och en bowlingkväll med BK & Co hanns också med…
2007-11-10-bowling.jpg
Vi, eller rättare sagt vår Ayi, har äntligen fått ordning på vår AC (tack ändå för tipset Persy!). Tur var väl det för kvällarna börjar bli ordentligt kyliga vilket även känns av inomhus. Det är med treglasfönster (eller tvåglasfönster för den delen) har inte slagit här. Jag ser verkligen inte fram emot vintern…men det är tur att den är kort!

Hemma

Ensamma hemma II

Häromdagen åkte Lennart & Birgitta hem till Sverige och vi är återigen ensamma. Det vill säga så ensam man kan vara i en stad med närmare 20 miljoner invånare. Vi är båda imponerade av hur väl dom klarade sig i storstan och att de efter ett par dagar rörde sig lika hemtamt som i vilda Växjö… Vi har haft ett par riktigt trevliga veckor tillsammans och vi passar på att tacka för allt – TACK!

Idag lördag har vi slappat och ätit brunch utomhus i det fina vädret. Får passa på när solen skiner.
2007-11-03-elementfresh.jpg

Även om dagarna är varma börjar kvällarna och nätterna bli riktigt kyliga. Dessvärre har jag inte klurat ut vilken knapp det är som ställer om luftkonditioneringen från kyla till värme. Några tips?
2007-11-03-ac.jpg

Creeper MediaCreeper