Archive for November, 2008

Helg

En kväll på slottet…

Igår var det dags för handelkammarens 10-årsjubileum som firades med en GRAND GALA BAL. Efter ett antal provningar och ändringar var det äntligen dags att inviga våra galakläder.

Kvällen började hemma hos oss där vi serverade skumpa och snittar. Vi blev ca 30-personer, så vardagsrummet var fullpackat.

Ett flertal av oss tjejer och Jens hade köpt nya skor inför kvällen (även jag)…

Efter någon timmes mingel var det dag att åka till Hilton hotel där festen skulle hållas. Givetvis var den röda mattan utrullad. Här syns Carlos, Jens och jag.

Hemma

Kontrast

Har precis kommit tillbaka från Shanghai efter en dryg veckas jobb i Sverige. Trots ett intensivt schema såg storebror Per till att ta tillfället i akt att få ‘billig’ (eller ung och effektiv) arbetskraft till stugan. 15 ton grusgång på fyra timmar.

Förutom hårt arbete gjorde vi (mest Ella) även snögubbar av första snöfallet.

Efter det blev det bastu och bad med minus 2 i luften och plus 4 i vattnet.

Semester

Ännu en dag i Beijing

Idag har vi haft en lugn dag i Beijing. Vi började med att checka ut från Zhongtang Hotel; beläget i ett beijingtraditionellt hutong-hus, vilket innebär svinkallt och väldigt lyhört, men otroligt mysigt.

Därefter begav vi oss till den antikmarknad som har öppet varje helg. Otroligt mycket prylar. Vi beställde ett skåp som ska levereras till Shanghai om tio dagar, kan bli vad som helst…

Även vi kan vara en sevärdhet…

Bejingbesöket avslutades med en rundvandring bland hutongerna och sedan ett besök på “Hutong pizza”, vilket låg i ett gammalt hus i en smal gränd dit inga bilar kan köra. Svårt att hitta, men mysigt och väldigt gott.

Semester

Besök i Beijing

Just nu turistar vi i Beijing. Beijing betyder “norra huvudstaden” ordagrant översatt (Det finns en sydlig och östlig motsvarighet; Nanjing respektive Dongjing. Dongjing = Tokyo).

Eftersom det är vårt första besök i stan så har vi passat på att besöka några måsten, bl.a. ett besök i den Förbjudna staden.

Givetvis också ett besök på muren (Mutianyu). Muren var lång, brant på sina ställen och full av turister.

Efter muren blev det ett besök till Sommarpalatset. Det var fler än vi som ville titta på palatset.

Ikväll blir det Peking-anka. Restaurangen ska vara ett riktigt sunkhak men tydligen ha bästa ankan i stan.

Blandat

Hemma-hos-besök

Om ett par veckor har Svenska Handelskammaren bal med anledning av deras 10-års jubileum. Till den behöver Lina en klänning och Jens en smoking. Vi har fått tips om en bra skräddare som kommer hem, tar mått, syr upp och levererar. “Shoppa hemifrån” får en helt ny innebörd.

Idag var det dags för provning och på onsdag blir det slutleverans. Förväntningarna är höga.

Vardagen

Solo i Seoul

I veckan var jag på jobbresa till Seoul. Efter alla möten fick jag tid över för sightseeing.

I korta drag känns Seoul mer civiliserat än andra länder i asien med bl.a. färre mopeder och fler bilar. Något annat signifikant är koreanernas förkärlek för donuts. I stort sett varje hörn finns kedjor som Dunkin’ Donuts, The Doughnut Plant, New York Donut m.fl.

Vad som också fanns mycket av var sko/nyckel-makare runt om i stan. I små inredda bodar, utan ståhöjd, satt de och filade på sina nycklar.

Notera parabolen på taket. Antingen har de mycket dötid på jobbet eller så kan de göra två saker samtidigt (trots att det bara var män som jobbade i bodarna).

Creeper MediaCreeper