Archive for February, 2009

Hemma

Äntligen på väg

Dagen med stort D som innbar F som i flytt. Vi fick hjälp av 10 glada kineser och en blå lastbil. Ut ur det gamla (dejavue!)

…och in i det nya. Äntligen är Lina glad och nöjd igen.

Totalt 41 kubik välemballerade prylar.

Förutom mögel i gästrummet, trasig varmvattenberedare, några trasiga glödlampor, en trasig luftkonditionering (4 andra funkar ju i alla fall!) och ett icke installerat gas-alarm så känns det fantastiskt bra att bo i hus.

Hemma

Mot nya utmaningar

Många säger att det inte är problemfritt att bo i hus och vi är nu villiga att hålla med. Problemen har börjat redan innan vi flyttat in. En kombination av dålig mäklaragent, icke-närvarande hyresvärd samt olika syn på kvalitet och estetik har satt några käppar i hjulen.

Hyresvärden hade lovat att montera en liten och effektiv varmvattenberedare till 5:e våningen. Här syns estetik, funktionalitet och kvalitet i en icke-fungerande symbios. Lina grät och jag fick ta hand om förhandlingarna.

Efter att erbjudit att renovera och betala själva fick vi igenom alla våra krav. Lina är nu övertygad att lycka går att köpa för pengar (i detta fall pratar vi om 200 kr för ommålning av ett rum). Även badrummet kommer att göras om och rören dras i väggen.

Slutresultatet presenteras senare.

Semester

Sista dagen på semestern

En dag i Ho Chi Minh var allt som hanns med. Stan var riktigt trevlig men kändes betydligt mindre utvecklad än t.ex. Shanghai.

Till lunch blev det traditionell Pho Ga (nudelsoppa med kyckling).

Och i och med att det var Jens födelsedag festade vi till med bakelse efteråt.

Även hotellet hade lagt märke till vilken stor dag det var och gratulerade med blommor. Tänk att vi alltid är ute och reser på födelsedagar, sist var det Linas tur.

Imorgon åker vi hem till Shanghai igen!

Blandat

Ho Chi Minh City

Barnsäkerhet när den är som bäst. Pappa föregår med gott exempel och använder hjälm i alla fall.

Semester

Muine – etapp tre

Näst anhalt var beachen i Muine där vi mötte upp vänner från Shanghai. Förutom dom så var det otroligt mycket ryssar i Muine och det var enklare att hitta en restaurang med rysk meny än engelsk.

Efter ett par dagar på stranden åkte vi på jeep-utflykt till diverse “sevärdheter”. Först ut var Red Canyon som påminde mer om ett dike än en Canyon. Men jag förstår var namnet kommer ifrån.

Därefter en titt på de vita sanddynorna som faktiskt var rätt mäktiga. För en tia kunde man hyra en pulka att åka på, men det gick långsammare än det ser ut. Sand har uppenbarligen en annan friktion än snö.

Här syns Mathias, Micke, Linda, Cillan och Lina på “after slide”. Jag som vanligt bakom kameran.

Sista “sevärdheten” var solnedgången över de röda sanddynorna. Där var vi långt ifrån ensamma…

Semester

Angkor – etapp två

Angkor Wat är mäktigt, otroligt mäktigt, och svårt att beskriva i ord. Så vi tog massa foton istället.

Angkor, som förutom Angkor Wat består av en massa tempel, ligger mitt i skogen. Det häftigaste templet är utan tvekan Ta Phrom där naturen har fått visa vem som bestämmer.

Här en bild på chauffören, guiden och Lina. Jag som vanligt bakom kameran.

På måndagen bar det av till Ho Chi Minh City för vidare färd mot beachen i Muine.

Next »

Creeper MediaCreeper