Archive for December, 2011

Helg

God Jul!

Vi vill passa på att önska all släkt, vänner och läsare en riktigt god jul! Vi har firat jul i Shanghai med ett par goda vänner och svensk traditionsenlig mat. Även tomten kom på besök med ett lass julklappar. Tack tomten för alla fina julklappar!

Shopping

Ett måste till jul

Finns det någon i svensk-communityn som missat att det går att få tag på svensk julmust i Shanghai lagom till jul? Troligen inte. Detta har varit ett hett samtalsämne denna vecka och också spridits via flera bloggar. Eftersom den går att få hemlevererad känner jag mig manad att också skriva om det. Beställ ditt flak via ScandicFoods.cn.

Tidigare år har IKEA haft julmust i sortimentet, men de verkar inte ha fått några leveranser ännu.

Foto från svenska klubbens julbord på hotel Intercontinental i Pudong där närmare 250 svenskar frossade.

Shopping

Djurens egen Sherpas

Jag är ingen större vän av djur, däremot en stor fan av hemkörning. Så dagens tips till alla djurvänner där ute i Shanghai är Pet Food Express. Beställ din djurmat på telefon eller och få den levererad via moppe. Snabbt, smidigt och bekvämt.

Ska du fira jul i Shanghai? Kom ihåg att beställa din julskinka och få den hemkörd innan den tar slut.

Familj

Glad Lucia!

Theo, Viggo, Jens och Alicia i årets luciatåg.

Shopping

Man vet att vintern kommit till Shanghai…

…när toalettsits-muffar-försäljarna kommit fram på stadens gator.

Shopping

En utveckling Kina nog inte behöver

I ett samhälle med hög inflation och med dramatiskt höjda lönekostnader för företagen är det logiskt att rationalisera för att försöka höja, eller i alla fall försöka bibehålla, vinsten. Så har det alltid varit. En trend som kommit allt starkare senaste tiden är användandet av varuautomater.

Automater för godis och läsk har funnits länge. Nu har även tidningsautomater börjat användas i Shanghais tunnelbana och i Nanjing säljs levande nedkylda krabbor i automater till 30% lägre pris än i butik.

Ska bli intressant och se om trenden håller i sig. Automaterna för engångsmobiler i Pudong verkar ha varit dålig business för de har försvunnit. Med en enorm befolkning där många är lågutbildade och bara kan få okvalificerade jobb vore det olyckligt om automaterna fick ett för stort fäste.

Next »

Creeper MediaCreeper