Archive for September, 2007

Gästblogg

Boracay 2007

Resan till Borcay gick smartfritt men var lite skumpig med anledning av en tyfon som ligger over hela Filipinerna. Invagningen gick bra och 10-kilos gransen i packningen klarade nastan alla (totalt 61 kg pa sex personer. Vi vet fortfarande inte vem den skyldige var).
img_6977.JPG
Inrikesflygplatsen var “back to basic”, men erbjod bade goda ciabatta, kaffe och trettiominuters massage. Massagen gjorde den langa vantan nagot kortare.
img_7000.JPG
Sa har ser det ut nar man flyger forstaklass med Asian Spirit.
img_7008.JPG
Som vanligt drar en tyfon med sig stora mangder regn och blast och med infrastrukturen pa Boracay hinner inte vattnet rinna av gatorna. Vissa vill inte blota ner fotterna och gor det enkelt for sig.
img_7047.JPG
Har haller vi till de minutrar det regnar…
img_7052.JPG
…och sa har har det sett ut resten av tiden.
img_7053.JPG
Gruppresefoto pa White beach.
img_7039.JPG

Semester

Resfeber…

Väskorna är packade, taxin väntar där nere, förväntingarna är skyhöga och humöret är på topp. SEMESTER!

Hur kommer det sig då att Lina & Jens som arbetar så intensivt kan ha en hel veckas ledighet mitt i den mest arbetstunga höstperioden?? Svaret är lika enkelt som genialt, hela Kina har semester. Dvs 1,3 miljarder har packat resväskan. Den första oktober är det nämligen nationaldag och det ska firas i dagarna sju.

Vårt resmål är Boracay, en liten paradisö i det filipinska ö-riket.

picture-1.png

Gästblogg by Niklas & Co

Gästblogg

På besök i Shanghai!

Då så, det tog en vecka för oss att gästblogga. Det har varit så mycket annat roligt och sevärt som har fyllt våra dagar.

blogg_0012892.jpg
Sakta vi gå genom stan.

Bloggen talar sanning, så bra som det ser ut att Lina & Jens har det, så är det!
De åker taxi för 10 spänn,
de äter lunch för 7 spänn,
har 30 grader varmt,
slipper städa,
………

För att se att de över huvudtaget har ett jobb, så har vi genomfört oanmälda studiebesök på deras arbetsplatser.
Se så roligt de har.
blogg_9044.jpg
blogg_9289.jpg
Jens drog nitlotten, han har mycket lägre i tak

Ingen rast, ingen ro. Vi har haft ett fullspäckat schema. Sabe går upp kl. 6.00 och gör frulle till L & J och passar samtidigt på att fånga några Kodak-moments från balkongen.
blogg_8716.jpg
Mycket avgaser, lite Photoshop

Därefter åker vi till en av alla Copy-markets för att fylla på släktens garderober, tex Canadian Goose ca 180 spänn Chinese Original.
blogg_8398.jpg
Niklas är lite för offensiv i sin prutning, men billigt blev det.

Imorn bär det av till Boracay, för en veckas sol & bad.

Christian, Kattis & Niklas

Blandat

Håll i hatten

Som ni kanske hört höll vi på att få besök av tyfonen Wipha, men enligt senaste nyheterna håller den på att passera Shanghai med ca 10 mil och har samtidigt mattats av (till en tropisk storm). Vilken tur! Shanghai har dock inte varit helt oberört av vädret utan senaste två dagarna har präglats av mycket regn och vindar upp emot 20 sekundmeter. Hoppas vädret hinner blir bättre innan helgen då vi får finfrämmande.
2007-09-19-regnorusk.jpg

Helg

Hemkört

Igår var vi på den lokala supermarketen Tops för att bunkra med öl, läsk och groggvirke inför våra kommande besök från Sverige. Vi hade tidigare sett att man kunde få gratis hemleverans om man handlade för mer än 200 RMB (ca 190 SEK) vilket vi tänkte prova. Som lat svensk förväntar man sig en pickup eller i värsta fall flakmoppe. Döm av vår förvåning då vi fick med oss två kineser med varsin kundvagn hela vägen hem. Trot eller ej, men det var faktiskt bästa färmedlet för leverans hem på bilvägar…
2007-09-16-tops1.jpg
…och på cykelvägar…
2007-09-16-tops2.jpg
…och mot enkelriktad trafik…
2007-09-16-tops3.jpg
…och slutligen med hiss till vår lägenhet på 25:e våningen!
2007-09-16-tops4.jpg

Blandat

Träsmak

Något jag imponeras av i Hong Kong är byggnadsställningarna de använder. De använder bambu rakt upp och ner som de knyter ihop med buntbandsliknande snören. Oavsett om huset de bygger är 3 eller 90 våningar så använder de bambu. Enligt experter så skall det faktiskt vara bättre än hederliga (med våra mått mätt) stålställningar eftersom de är mjukare och flexiblare. Jag vette tusan…

Släpa, släpa, släpa…
2007-09-13-hk-mera-bambu.jpg
Knyta, knyta, knyta…
2007-09-13-hk-bambu.jpg
Klättra, klättra, klättra…
2007-09-13-hk-massa-bambu.jpg

Next »

Creeper MediaCreeper