Archive for April, 2009

Utflykt

HK

Efter ett par dagars jobb i Hong Kong är det nu dags för välbehövd semester. Tre dagar blir det i civilisationen.

Inte ett besök hit utan lite shopping också.

Glad valborg!

Evenemang

Mera bilar

Denna vecka är det bilmässa som förutom massa bilar också innehåller extremt många människor. Sedan förra mässan har de kinesiska biltillverkarna avancerat en hel del.

Vissa designers verkar ha bristande kreativitet och snegla på andra tillverkare. Här är Lifan 320, som är skrämmande lik Mini Cooper, men som bara kostar en bråkdel av originalet (48800 RMB = 58000 SEK).

Däremot har nårgra andra tillverkare kommit långt i utvecklingen, bland annat med hybrid och elteknik, och det är nog bara en tidsfråga innan de blir storsäljare i väst.

Hemma

Hemlagat

Då alla våra besökare nu åkt hem har vi haft en riktig slapphelg. Sovmorgnar, dvd och shopping. Till lunch idag blev det Bullens varmkorv med hembakade (!) korvbröd på terassen.

Och till efterrätt glass från Shanxi Road. Också det hemlagat och fantastiskt gott!

Evenemang

Bilar

I söndags var vi och tittade på Formel 1.

Liksom förra gången vi tittade (för två säsonger sedan) var vädret kasst. Denna gång stod regnet som spö i backen hela loppet. Det “positiva” med det var flera krascher och avåkningar, inte så monotont med andra ord.

Gästblogg

Glommen goes east!

Efter några härliga dagar i Shanghai bar det av till Taipei, Taiwan. En fantastisk mångmiljonstad där det är nära till allt. På bilden skaffar vi nya vänner bland fågelskådarna i botaniska trädgården. Vi hamnade mitt i ett megadrag. En ny fågel hade setts dagen innan som aldrig skådats förr. Tyvärr, fick varken vi eller någon annan se den, men Joakim är glad för sina nya världskryss.

Ryktet spred sig om det svenska besöket, så alla klädde sig i sina finaste munderingar. Det är raka led och segertecken som gäller!

Allt är nära i Taipei! Denna nationalpark (Yangmingshan) når man lätt med Metro eller lokalbuss på under en timma. Naturen är helt fantastik. Det var lika magiskt och undebart som det ser ut. Taiwaneserna är riktiga hurtbullar och många cyklade upp för dessa berg på 1200m.

Ännu en ny kompis i skogarna norr om Taipei. En taiwanesisk makak, öns enda apa.

Utsikt från VÄRLDENS högsta byggnad, Taipei 101!

I VÄRLDENS högsta byggnad (508m) åkte vi upp med VÄRLDENS snabbaste hiss (1010 m/min) och fikade på VÄRLDENS högst belägna fik.

Gästblogg

Så vackert må ni tro!

Efter försenat flyg till London, en extra mellanlandning i Hong Kong och en trasig väska anlände vi till Shanghai hela 14 timmar försenade. Efter en hård granskning fick det nya boendet godkänt med beröm.

Efter ett antal dagar i Shanghai var det dags att turista i Beijing. Muren var lång och vädret utmärkt!

Två atleter mellan kuben och fågelboet. Dock ej kvalificerade för OS.

Här fanns det grillspett att välja mellan.

Kvällen tillbringade vi på ett tehus i centrala Beijing…

…där vi fick stå för delar av underhållningen!

Next »

Creeper MediaCreeper