Archive for June, 2007

Vardagen

Värmen är här

Sista veckan har varit otroligt het (med avseende på vädret). Temperaturen ligger runt 30+ på dagarna och runt de trettio på kvällarna vilket är fantastiskt skönt. De dagar kostymen och slipsen sitter på är det mindre “behagligt”, men den smällen tar jag gärna.
2007-06-30-hett.jpg
Om en en dryg vecka åker vi till Bali för en tvåveckors semester. Skall bli skönt med sol, bad och avkoppling, något som är svårt att hitta i Shanghai med omnejd annars. På hemvägen stannar vi i Singapore i tre dagar för att få uppleva en organsierad och städad storstad. Hoppas ni blir lite avis på utflykten. Idag har vi varit i bokhandlarna på Fuzhou lu för att hitta några pocketböcker till semestern.

Hemma

Veckan som gått

Ytterligare en intensiv vecka har passerat. Äntligen när vi kommit i ordning hemma börjat äta vissa mål hemma (bl.a. frukost!) händer det som inte får hända. Kylskåpet går sönder. För andra gången. Första lagningen måste ha varit en riktig slarvlagning, men efter tre månader i Kina är jag inte förvånad. Efter ett samtal til förvaltningen kommer tre tekniker som lyckas konstatera det som vi också kommit fram till, nämligen att kylskåpet är varmt istället för kallt. Inom kort skall en kylskåpstekniker komma, tills dess får vi rådet att lägga all mat i en påse på balkongen. Ingen vidare idé menar vi på, då det är närmare 30 grader ute. Nästa tips är ännu sämre, de tycker vi skall åka till en supermarket med maten. Men hallå, vad skall dom göra med maten?! Öppet köp gäller knappast på ett öppnat smörpaket. Efter Linas tålmodiga tjat lyckas vi låna ett fack i kylskåpet i förvaltningens personalmatsal. Utan några garantier om att maten finns kvar, men det är ändå bättre än balkongtipset.
2007-06-29-fridge.jpg
Sen händer…ingenting. Efter många, långa och arga samtal till hyresvärd, mäklare och förvaltningen, om vartannat, under tre dagar blir vi fredag eftermiddag äntligen lovade att de skall skicka en riktig tekniker. På måndag skall de enligt uppgift komma, men vi får se hur det blir med den saken. Fortsättning följer…

Blandat

En söndag på IKEA

Inte bara vi killar tycker det kan vara ansträngande att gå på IKEA en söndag. Eftersom det finns få IKEA-varuhus och många kineser är det ofta väldigt trångt och kaosartat, inte minst på helgerna. Vad passar då bättre än en tupplur i Karlanda?
2007-06-25-ikea.jpg
Kaoset i varuhuset blir inte mindre av att större delen av besökarna går åt mot pilarnas riktning. För att inte utmärka oss (bortsett från längd och hårfärg) gjorde vi det också.
2007-06-25-ikea2.jpg
PS. Observera att Linas skor är de till vänster i bilden, mina är till höger. (Grrrrrr – ni skulle se de matchande underkläderna!)

Blandat

Glad midsommar!

Hoppas att ni alla firat ordentligt med allt som hör midsommar till! Berätta gärna vad ni haft för er.
2007-06-23-shanghalinks.jpg
Shanghai kryllar av svenskar så även fast vi är på andra sidan jorden så har vi också firat midsommar, om än inte dansat runt midsommarstången. Gårdagen började med en golfrunda på Shanghai Links. För tredje året i rad spelades Shanghai Midsummer Golf som är en tävling av och för svenskar. Arrangemanget var i toppklass med transport, tryckta lagtröjor, mat, dryck och fina priser. Banan var riktigt fin och trots att det var förhållandevis få bunkrar och vattenhinder lyckades jag spela i de allra flesta, vilket också återspeglades på resultatet. Mitt usla spel, som jag till viss del skyller på mina hyrklubbor (hur bra kan man egentligen spela på klubbor av märket STRIKER pure iron?), tog mig till en ärad sistaplacering. Som tur var hade de finfina tröstpriser…
2007-06-23-jenssvingar.jpg
Dagen fortsatte med midsommarmiddag med upp emot 100 svenskar som åt sill & potatis, snapsade OP och sjöng snapsvisor. Även om den riktiga “midsommarkänslan” inte infann sig så var det ett skojigt arrangemang. Snapsen tog hårt åt vissa i familjen (jag är pigg och fräsch!) så idag blir det en lugn och skön dag i soffan. Kanske vi fortsätter packa upp en och annan kartong för att komma i ordning.

Hemma

Möblerna har anlänt!

Allt är oskadat. Puh. Skriver mer när allt är uppackat!

Hemma

Dagens husman

Trots att vi inte har någon som helst hemlängtan har vi idag frossat i svenskt polarbröd och ost från Arla till middag. Fantastiskt gott. Okej, jag kan medge att jag saknar grovt bröd och mammas hembakta lite grann. Inte klokt att man kan få tag i precis allting här. Ja, allt förutom frisk luft, natur och lugn och ro då.
2007-06-19-husman.jpg
Nu har nedräkningen börjat på allvar! På torsdag klockan 17 lokal tid kommer möblerna att anlända till lägenheten. Lina fick idag höra från en kollega som berättade att större delen av hennes möblemang antingen hade möglat eller förstörts under henns flytt från Sverige till Taiwan. Flyttgubbarna som packade upp allt berättade att “Kungsholms flytt pack as Taiwanese people pack garbage”. Inte sånt man vill höra två dagar innan flyttlasset kommer. Jag hoppas att våra flyttkillar (också Kungsholms) har gjort ett bättre jobb.

Fishy…
2007-06-19-fishy.jpg

Next »

Creeper MediaCreeper