Ytterligare en intensiv vecka har passerat. Äntligen när vi kommit i ordning hemma börjat äta vissa mål hemma (bl.a. frukost!) händer det som inte får hända. Kylskåpet går sönder. För andra gången. Första lagningen måste ha varit en riktig slarvlagning, men efter tre månader i Kina är jag inte förvånad. Efter ett samtal til förvaltningen kommer tre tekniker som lyckas konstatera det som vi också kommit fram till, nämligen att kylskåpet är varmt istället för kallt. Inom kort skall en kylskåpstekniker komma, tills dess får vi rådet att lägga all mat i en påse på balkongen. Ingen vidare idé menar vi på, då det är närmare 30 grader ute. Nästa tips är ännu sämre, de tycker vi skall åka till en supermarket med maten. Men hallå, vad skall dom göra med maten?! Öppet köp gäller knappast på ett öppnat smörpaket. Efter Linas tålmodiga tjat lyckas vi låna ett fack i kylskåpet i förvaltningens personalmatsal. Utan några garantier om att maten finns kvar, men det är ändå bättre än balkongtipset.
2007-06-29-fridge.jpg
Sen händer…ingenting. Efter många, långa och arga samtal till hyresvärd, mäklare och förvaltningen, om vartannat, under tre dagar blir vi fredag eftermiddag äntligen lovade att de skall skicka en riktig tekniker. På måndag skall de enligt uppgift komma, men vi får se hur det blir med den saken. Fortsättning följer…