Archive for June, 2011

Baby

Noel hyllad i butik

Nu har Huggies blöjor fått sig en välbehövlig facelift (till det bättre om du frågar mig) och finns att handla i butik.

Klicka på bilden för förstoring.

Utflykt

Upptäck Shanghai – i sidovagn

Som jag skrev tidigare är ett bra sätt att upptäcka Shanghai att göra det via cykel. För den bekväme och/eller äventyrslystne som vill ha större äventyr kan göra en sidovagns-sightseeing med Shanghai Sideways. Guide, motorcykel och hjälm (frivilligt) ingår och ni kan vara två passagerare per motorcykel. En i själva sidovagnen och en där bak. Resan utformas efter dina önskemål med lämpliga stopp på vägen. Kollegor som jag haft på besök från Europa har varit grymt nöjda med utflykten.

Om du tycker Shanghai-trafiken är för lugn och säker och vill ha ett ännu större äventyr, kan du du åka på längre turer (1-4 veckor) över hela Kina med Sideways Escape. Där kan du även få möjlighet att köra själv.

Utflykt

Upptäck Shanghai – på cykel

En fördel med att turista i Shanghai är att det “mesta” som är värt att se ligger hyfsat centralt. Om du vill hinna se så mycket som möjligt på kort tid när du är här kan du upptäcka Shanghai på cykel. China Cycle Tours anordnar dagliga hel- och halvdagsturer i Shanghai med engelskspråkig guide. Cykelhjälm ingår om du är orolig för trafiken.

Förutom turer i Shanghai anordnar de även dagliga turer i Suzhou och cykelresor till bland annat Moganshan och Chongming Island.

Shopping

Bye bye antikmarknaden

Ytterligare ett gammalt och charmigt kvarter ska försvinna till förmån för ett ännu större Xintiandi. Shanghai Daily skriver att “Dongtai Road, one of the most famous antique markets in Shanghai, will be transformed into a street of antique shops, galleries and auction houses.“.

Transformed innebär riva och bygga nytt. Samma öde som “Gamla Stan” (Yuyuan) fick genomgå. Denna förändring innebär att målgruppen förflyttas från fattiga västerlänningar som uppskattar billiga och nyproducerade “antikviteter” till Kinas nyrika. Av det senare finns det gott om. Numera har Kina över en miljon dollar-miljonärer.

Dongtai Lu – borta inom ett par år. Adressen hit hittar du i Shopping-guiden.


Mat

Vi firar Sveriges nationaldag

I måndags var det som bekant Sveriges nationaldag, men även Dragon Boat Festival i Kina vilket innebar att vi också hade ledigt. Som vanligt i Kina har man ofta en speciell rätt som äts till en högtid och denna helgdag förknippas med Zongzi.

Som svensk arbetsgivare vill jag naturligtvis att mina kinesiska kollegor får ta del av den svenska kulturen och maten, men eftersom vi inte har någon speciell mat till nationaldagen fick det bli en hembakad vetelängd.

Vetelängden var betydligt mer populär än min tidigare kladdkaka med vispgrädde som var “för” söt.

Baby

Internationella barndagen

I veckan firades internationella barndagen. Den firades som vanligt stort med aktiviteter över hela stan. Här ett foto från Fuxing Park.

Många företag ger anställda som har barn en halv- eller heldag ledigt så att de kan umgås med sina barn. Undra hur fabriker som har barnarbetare agerar denna dag.

Next »

Creeper MediaCreeper