Archive for July, 2007

Kineser

Sett på flygplatsen

Den här annonsen finns uppsatt på Shanghais internationella flygplats (Pudong). Jag hoppas verkligen att de är bättre på mandarin än vad de är på engelska…
2007-07-28-leran.jpg

Semester

Hemma bäst!

Efter två fantastiska veckor med 30-gradig värme, sol, bad, sömn, god mat, banana pancakes (ni som varit i Thailand vet!) och massage (“we masssasse you loooong time”) har vi kommit hem igen. Trots fyra månaders frånvaro från Sverige känns det något ovant att säga “hem” om Shanghai, men det känns underbart att vara tillbaka. Thailändarna var som vanligt gästvänliga och man bli alltid bemött med ett leende och bra service. Kineserna har mycket att lära på den fronten, även om de kineser jag lärt känna verkligen är trevliga.
2007-07-26-pancake.jpg
I Shanghai är allt sig likt och temperaturen nådde idag hela 39 grader!!! Kanske inget ni som bor i Sverige vill höra efter den här regniga sommaren.

Nedan ser ni terminalen på Koh Samuis flygplats vilket är den coolaste jag någonsin besökt (näst efter Fiji). Storstadspulsen sjunker snabbt när man kliver av planet och kliver in i terminalen som i princip bara består av palmer, halmtak och några fläktar.
2007-07-26-kohsamui.jpg
Och bagageband förstås!
2007-07-26-terminal2.jpg

Semester

Fyra dagar kvar!

Tänk vad dagarna går! Sedan sista rapporten har vi förflyttat oss till Koh Panghan där det är betydligt lugnare men betydligt mer mygg. Om dagarna slappar vi fortfarande bara och äter tropiska frukter (bild nedan), annars händer inte så mycket. Efter tio dagars “göra ingenting” börjar dock både Lina och jag bli något rastlösa vilket är ett bra tecken på att man är utvilad. Om fyra dagar sätter vi oss på flyget hem till Shanghai.
img_6702_small.JPG

Blandat

Vi lyssnar på våra läsare och fans – del 3

Som ni trogna läsare känner till tar vi gärna emot era synpunkter, åsikter och önskan om reportage. Senaste önskan kom från Jocke (medlem i club 300) som ville se kinesiska fåglar. Då vi har bott i Shanghai i snart fyra månader och inte sett en enda fågel, annat än i bur eller på grillspett, passar vi på att visa en pippi från Thailand istället. Som lekman har jag svårt att bedömma vilken art det är, men jag skulle tippa på att det kan vara en gon-orre med anledning av de röda, utslagsliknande, prickarna runt hals och huvud. Dessutom sågs den i närheten av de mer turistiga stråken på Koh Samui vilket förstärker teorin. Jocke – du kanske har någon bättre gissning?

img_6640_small.JPG

Semester

Hårt liv

Idag har vi gjort absolut ingenting. Gårdagen var likadan. Nej, det är ju inte riktigt sant. Vi äter ju faktiskt otroligt god mat, softar vid poolen, blir masserade, läser böcker och passar på att lära oss mandarin. Vi har nu landat på Lamai beach, som tidigare nämnt en lite lugnare strand. Det gäller ju att trappa ner i etapper. På bilden ser ni dagens lunch som bestod av grillade majskolvar.

Hoppas ni har det bra där hemma och att solen börjat skina på er. Om inte kan ni trösta er med att vi också haft lite mulet idag.
img_6683_small.JPG

Semester

Semester!!!

Forsta dagarna i Thailand har varit helt underbara och vi sysselsatter oss med att gora sa lite som mojligt, dvs slappa vid poolen, softa pa stranden, sippa pa en Singha och simma i havet. Vatten ar ju nagot som bekant inte finns gatt om i Shanghai… Trots att det ar slutet pa regnsasongen har vadret varit toppen och den forsta brannan biter i skinnet. Temperaturen ligger runt 32 grader och kanns betydligt mer beghaglig an motsvarande temperatur i Shanghai dar luftfuktigheten ar skyhog.

Forsta dagarna bor vi pa Chaweng beach som ar den mest turistiga stranden. I borjan av nasta vecka skall vi forflytta oss till Lamai beach som skall vara lite lugnare.

img_6648_small.JPG

Next »

Creeper MediaCreeper