Archive for May, 2008

Helg

En vanlig lördag

Veckorna bara flyger fram med mycket jobb och mandarinlektioner. Nu är det återigen helg och vi började dagen tillsammans med kompisar på Coffee Tree i Ferguson Lane. Därefter fortsatte Lina och jag på var sitt håll för diverse ärenden.
2008-05-24-frukost-coffee-tree.jpg

Då jag ska på pokerkväll om två veckor med pimp-tema bestod mitt ärende i att hitta bra utstyrsel. Först på listan var en ny snygg frisyr… Tänkte testa den hemma ikväll och se om Lina går igång. Grrr.
2008-05-24-pre-pimp.jpg

Kineser

Känns bekant

Har inte jag sett den här loggan tidigare?
2008-04-25-starbest.jpg

Ja, just det. Nu minns jag.
2008-04-27-starbest.jpg

Här är allt lugnt annars. Jordbävningen är fortfarande största samtalsämnet och insamlingar till offrena pågår överallt. Givetvis har vi också bidragit. Har ännu inga speciella planer till helgen vilket är skönt.

Helg

Sen söndag på stan

Efter en skakig vecka tog vi en riktigt lugn helg med lite romance och middagar (oslagbar kombination). I söndags började med senfrukost i Taikang…
2008-05-18-taikang.jpg

För att därefter gå till fejk-marknaden på Nanjing/Chengdu Lu och shoppa presenter. Här syns Lina i förhandling. Hon vann.
2008-05-18-negotiation.jpg

Glasögon kan man (läs Lina) aldrig få nog av. Lina vet vart hon ska leta efter sjyssta slipade bågar.
2008-05-18-fake.jpg

Min personliga favorit på fejk-markaden den här gången är flip-flopsarna av märket “Pamu”. Enligt försäljaren original. Sällan man hittar äkta Pamu. Vet dock inte om de är bättre än Buma?
2008-05-18-pamu.jpg

Blandat

Skaket på 11:e våningen

Idag upplevde jag för första gången en jordbävning. Först skakade väggar och jag trodde att någon av grannarna renoverade, men när huset bokstavligt talat började svaja insåg vi att något var fel. Mina kollegor tog raska kliv mot hissen, men som gammal scout såg jag till att vi tog trapporna istället.
2008-12-05-skakigt.jpg

Efter en stunds väntan utan att ha fått någon ny information gick vi tillbaka och jobbade. Jag blev även intervjuad av Svenska Dagbladet och fick med några citat.

Trots det inträffade kommer jag kunna sova gott i natt (på 25:e våningen…)

Kineser

En pangdag

Idag var jag med om en del av ett kinesiskt bröllop när jag var norr om Suzhou Creek och fotade. Efter att ha stått i närheten och fotat en stund blev jag inbjuden av brudgummens bror, till te, lunch och sen vidare till kvällens middag på Westin. Jag blev fascinerad av vilken gästfrihet jag möttes av.

I samband med firandet används en rad av smällare. Först rullas smatterbandet ut. Givetvis i form av ett hjärta.
2008-05-10-wedding1.jpg

Håll för öronen!
2008-05-10-wedding2.jpg

Lyssna!
2008-05-10-wedding3.jpg

Efteråt var det många nyfikna grannar och förbipasserande som ville se vad som pågick. Jag tvivlar på att dom blev inbjudna på middag.
2008-05-10-wedding4.jpg

Jag tackade dock nej till middagen. Vad skulle jag tycka om min bror bjöd in massa främlingar till mitt bröllop?

Helg

En dag på Qizhong

Efter tre veckor med besök börjar livet “återgå” till det normala, dvs sovmornar och film i soffan.

Idag åkte vi (fem grabbar) och spelade golf på Qizhong. En varm och skön dag där vi också fick uppleva blå himmel till skillnad från i centrala Shanghai där himlen alltid är grå… Trots att banan enligt beskrivningen har “wide fairways” hamnade förvånansvärt många bollar i plurret och resultat blev därefter.
2008-05-02-qizong1.jpg

Det har var inte bara första rundan för i år – det var även första riktiga solbrännan. En riktig bonnabränna för armarna och nacken.
2008-05-02-qizong2.jpg

Ikväll blir det klassisk förfest hos oss för att därefter gå ut.

Creeper MediaCreeper