Archive for October, 2009

Shopping

Anmani vs Armani

Anmani har butik i Grand Gateway, Xujiahui.

Kineser

Fredagsfika

Idag har vi haft fredagsfika på kontoret och den fikaansvarige för idag valde att inhandla dessa godsaker.

Jag har nog inte varit tillräcklig tydlig med min definition av ‘att fika’.

Blandat

Bekvämlighet 9,1% dyrare

Nu i dagarna blir det dyrare att leva i Shanghai. Startavgiften för taxi höjs för första gången på tre år och numera kostar det 12 RMB mot tidigare 11. I det ingår de tre första kilometrarna, därefter tillkommer 2,4 RMB per km (tidigare 2,1). Men jag har råd. Min resa till jobbet blir 2 RMB dyrare och det är fortfarande betydligt billigare med en taxiresa här än att åka med SL.

Enligt obekräftade uppgifter tillfaller prisökningen dock inte chaufförerna eftersom man samtidigt plockat bort subventioner på närmare 20%. för bl.a. högre bränslepriser. Tråkigt för dom.

Shopping

50 skäl till att bo i Shanghai

Shanghai är världens bästa (bekvämaste!?) stad att bo i enligt CNNGo: 50 reasons why Shanghai is the greatest city in the world.

Det första skälet är också det största. Oavsett om du vill ha en hamburgare kl 04.00 söndag morgon, muffins, bröd, blöjor eller en sladd till din Ipod så går det att ordna med ett musklick. Frakten är ofta gratis eller kostar ett par kronor och varuleverans sker samma dag eller dagen efter.

Hemma

Jens-Husmössen 2-0

Häromdagen hittade jag ytterligare en mus under diskbänken. Även denna lyckades jag besegra, fast med råttfälla. Nu har vi satt in anti-mus-apparater (stör mha ultraljud) i varje rum för att hindra nya att ta sig in. Hoppas jag slipper skriva om detta ämne igen.

Shopping

Ett fel och ett rätt

Fick syn på ett par intressanta mobiltelefoner i elektronikplazan på Fuxing/Xiangyang Lu idag. Det är något som inte känns helt hundra här.
2009-10-04 samsumg

Helt rätt modell. Om du är 12 år och tjej. Hello Kitty dominerar!
2009-10-04 hello kitty cellphone

Next »

Creeper MediaCreeper