Archive for the 'Shopping' Category

Shopping

Svenskt plockgodis

Fillidutt erbjuder sedan en tid tillbaka svenskt plockgodis i Shanghai och diverse andra städer i Kina. Med frakt, tull och mark-up för en tydlig segmentering mot Kinas köpstarkare målgrupper, ligger priset på 230 RMB per kilo (ca 240 SEK). Men det är det värt om man skulle ha hemlängtan.

Rent, fräscht och färskt i outleten på Jiugang Department Store i Jing’an.

Kanske läge att stanna till inför påsken?

Shopping

Premiärgrillning

Sommarvärmen har tillfälligt kommit, vilket gav oss möjlighet att prova den nya grillen tillsammans med grannarna (den förra grillen brann bokstavligen upp).

Korvarna kommer från Yasmine’s. Ett bra ställe för att köpa korv och charkuterier med både importerat samt lokalt ekologiskt kött. De finns både i Puxi (Xiangyang Lu) och Pudong (Biyun Lu) och även om det inte går att få hemleverans (ännu) så går det att ringa in beställningar för upphämtning i butik. Fräscht och med kunnig personal.

Shopping

Bästa mozarellen i Shanghai

Solo Latte erbjuder kanske Shanghai’s bästa och fräschaste mozzarella. Givetvis med hemleverans. Det drivs av en koreansk kvinna (gift med en italienare) och levereras dagen efter beställning. Maila KJ direkt för prislista; sololatte1@gmail.com (136 6153 1657).

Stracciatellan är den klara favoriten.

Shopping

Öl från Kamprad

IKEAs egna matsortiment har breddats ordentligt sedan det infördes. Successivt har hyllorna fyllts med snaps, kex, choklad, hårt- och mjukt tunnbröd, kaviar, lax, m.m. Nu inför jul finns också julmust, glögg, pepparkakor, pepparkaksdeg, lussekatter och marsipan. Allt med IKEAs emblem.

Senast fyndet i matbutiken är öl. Finns både som ljus och mörk.

Givetvis med en illustrativ bruksanvisning.

Shopping

Luftrenare?

Senaste tiden har luftkvaliteten i Shanghai varit värre än någonsin. Bor du i Kina har du säkert redan laddat ner en app till telefonen för att följa index.

Om du inte redan har luftrenare hemma kan jag rekommendera LightAir som är både ljudlös och prisvärd och som till skillnad mot många andra inte kräver att du köper nya filter regelbundet (på denna tvättar du filtret) . Skicka ett mail till mig på jens[schnabel-a]myshanghai.se om du bor i Shanghai och är intresserad av en renare så förmedlar jag kontakten till agenten.
Lightair

Shopping

Dagens köptips

Dagens köptips till dig som inte att tycker det räcker med att köpa en BMW 6-serie (pris från ca 1 100 000 SEK) för att imponera på din omgivning: Matchande tanklock från Chanel.

Pris: okänt
Stil: osmaklig, nyrik

Next »

Creeper MediaCreeper