Archive for June, 2008

Gästblogg

Fågel, fisk och mittemellan

Jinmao Tower

Först var vi uppe på Jinmao Tower på 88:e våningen, 340 meter högt upp i luften. När vi satt där i godan ro och åt glass fick vi plötsligt oväntat besök..

En stor ful fisk?

På Shanghai Aquarium såg vi stora och små fiskar och i alla olika färger och former. En 155 meter lång tunnel av glas gjorde att vi kände oss som fisken i vattnet.

Cowgirl

Lite lek hanns också med!! Jiihhaaa!!!

Kvällspromenad

Det är ju sååå mycket att titta på att vi knappt hinner titta på varann 😉

Gästblogg

En lantis och en storstadstös på vift i Kina

Den fantastiska dagen på muren

Då har det äntligen hänt! Vi har vandrat på den berömda muren.

Cheese!!

Finn fem fel.

En timmes hutong-trip med cykeltaxi för 40 spänn

“Efter det hoppade vi på en cykeltaxi för att bli guidade runt bland hutongerna*. 50 RMB för en timme kostade det (vi prutade ned från 180 RMB per person). Efter det gick vi själva runt bland hutongerna som var mysigt pittoreska. Klädstreck rätt över gatan och kök och verkstad i samma rum” Ur Niclas och Anns Kina-dagbok söndag 22/6-2008, kl 15.50

*Hutong=gränd. Nästan hälften av Beijings befolkning bor i ett sådant område.

Mästare på prutning=Lina Hagström

Bland det första vi gjorde i Shanghai var att gå till den stora tygmarknaden, för att beställa uppsydda kläder.

Inköpslista:

4 par jeans
2 st jeanskjolar
3 st blusar
2 st klänningar
5 st skjortor
2 par linnebyxor
1 jacka
1 par kostymbyxor

Helg

Midsommar 2008

Glad midsommar till er allihopa!!! Ã…rets midsommar i Shanghai påminner mycket om förra årets setup, dvs först midsommargolfen som i år gick av stapeln på Tianma Golf & Country Club.

Och på kvällen anordnade Young Professional midsommarfest på O’malleys utegård. Här syns Lina & Jessica, två av de ca 240 gästerna. Toppentrevligt, men väldigt blött (pga av den otroliga värmen svettades alla och vi fick till och med släcka värmeljusen för att kyla ner).

Naturligtvis föjde vi alla svenska traditioner med sill, snaps, nypotatis och dans runt midsommarstången.

Helg

Bortamatch

Igår var vi på inflyttningsfest med kanonbra mat, dryck och sällskap. Vid midnatt gick vi till O’malleys för att kolla fotboll.

Vi kom dit sent men fick tack vare våra svenne-kompisar bra platser. Värre var det för spanjorerna som dök upp i sista stund och fick stå där bak. Manyana manyana…

Mål!!! Bra stämning ända till sista minuten. Tråkigt slut på en i övrigt bra kväll.

Helg

Golf på 5:e våningen

Nu har vi draksbåtsfestival i Kina vilket innebär att vi idag måndag har röd dag. Förutom en lång sovmorgon har vi också hunnit med att bruncha på Barbarsossa och en sväng till tygmarknaden. Under eftermiddagen har vi tränat svingen på den högsta drivingrangen jag någonsin varit på – på femte våningen! Tala om att sikta högt.

Helg

Dobbel på 52:a våningen

Igår ägde årets stora pokerevent rum. 21 grabbar, massa pengar och tre fransyskor som dealers.

När man spelar kort behöver man vara rätt klädd. Temat den här gången var “italiensk pimp”. Jag fick pris för bästa klädsel, men hade hellre vunnit pris i kategorin bästa spel…

Man behöver en bra lokal också. Den här gången hade vi sviten på Skyway Landis till vårt förfogande (se längst ner på sidan). Sviten var på 443 kvadratmeter och inredd enbart med tacky (pimpy!?) Fendi-möbler. Givetvis ingick betjänter.

Efter många timmars spel, hamburgartallrik och sprit landade vi på Lounge 18 där jag trots min klädsel fick napp på en grym blondin i baren.

Next »

Creeper MediaCreeper