Archive for September, 2008

Mat

Hello Kitty!

Hello Kitty-hysterin är påtaglig i Kina. Inte nog med att varenda “tjej” (förutom Lina) upp till 35 års ålder vill ha Hello Kitty-handväskor och att det finns specialbutiker…

…hysterin har spridit sig till mejeridisken och man kan numera äta henne till frukost. Hello Kitty-mjölk lär nog dröja med anledning av senaste tidens skandaler.Hello Kitty!, originally uploaded by .Jens..

Till helgen som kommer börjar kinas nationaldagsfirande, vilket för med sig en hel veckas ledighet. Vi drar till Bali för att bättra på brännan. På vägen dit blir det lunch i Singapore då vi har fem timmar mellan flygen.

Helg

Måndagsgolf

Idag har vi haft ledigt med anledning av ‘Mid Autumn Festival’. Lina shoppade som planerat och jag gick en runda på Binhai. Mitt team segrade vilket innebar att vi blev bjudna på mat och dryck efteråt, jotack!

Hemma

Home styling

Har nu blivit dags att göra lite förändringar i hemmet. Vi måste ju värna om våra svenska rötter, så hjorthuvuden passar bra (köpta i Sverige, men producerade i Kina, så så svenskt vet jag inte…). Jens har också varit med och pysslat (han fick borra, för det är ju manligt, och jag fick som vanligt hålla i dammsugaren). Sagt och “hjort” – nu hänger dom där!

Förra veckan var vi som sagt på en lampmarknad och igår fick vi våra inköp hemlevererade. Så här blev resultatet i sovrummet!!

Imorgon ska jag tillbaka till lagret med gamla möbler och spana lite. Denna gång utan Jens, så det blir nog lite mer shopping…

Shanghai

600 dagar kvar

till Expo 2010 i Shanghai. Sverige kommer vara en av ca 200 utställare. Enligt uppgift ligger “vi” redan nu långt efter i planeringen beträffande planering, design, bygglov m.m. av paviljongen.

Maskoten för expot heter Haibao och valdes utifrån hela 26.655 stycken bidrag. Man undrar hur övriga bidrag såg ut. Jag tycker han påminner om någon figur man sett hos tandläkaren.

Haibao står utställd över hela Shanghai. Här syns han utanför Superbrand Mall i Pudong.

Imorgon kommer Lina äntligen hem efter en vecka i Shenzhen och Xiamen. Till helgen blir det yoga, kräftskiva med handelskammaren och golf (i den ordningen).

Helg

Lördag klockan 16

Efter ett par timmar bland bråte och mygg fick vi en lysande idé och tog oss till en annan del av Pudong för att kolla på lampor.

Förutom en hel del traditionella kineiska modeller…

…fanns också en del nya stiliga modeller. Tror den här skulle falla min goda vän Johan L. i smaken.

Helg

Lördag klockan 14

Igår åkte vi efter tips till en antikmarknad i Pudong. I en overkligt stor lagerlokal i ett industriområde fanns prylar från golv till tak.

Priserna är låga och inkluderar renovering och hemkörning. Här en kinesisk “hattlåda”.

Ullis och Lina på jakt efter det perfekta fyndet.

Next »

Creeper MediaCreeper