Author Archive

Helg

Där gräset är grönare

I helgen har det varit helt fantastiskt väder och vi passade på att relaxa i Century Park (Pudong). Vi var ett kompisgäng som hade samlats för att fira av Jasminka som ska flytta härifrån till S:t Petersburg.
2009-09-19 century park 1

Snyggast (tjockast) i parken?
2009-09-19 century park jens lina

PS. Kan numera berätta att jag väger exakt lika mycket som Jens. Frågan är om det är mycket eller lite?

Helg

Söndag i Sheshan

Igår var vi ett gäng som åkte ut till Sheshan för att äta “Champagne brunch” och sedan spela volleyboll och lapa sol. Sheshan ligger ungefär 1 timmes taxifärd med bilköer från Shanghais stadskärna och färden kostar omkring 120 sek. Efter att ha tittat på när alla andra dricker hur mycket champagne som de vill var det dags för utomhusaktiviteterna.
2009-09-06 sheshan

2009-09-06 beacv at sheshan

Grabbarna spelade volleyboll, kolla in Jens fantastiska spel, men även en och annan tapper tjej fick vara med. De flesta av tjejerna tröttnade dock efter någon timme och gick tillbaks till…
2009-09-06 beachv at sheshan II

…att dricka champagne.
2009-09-06 panel chicks

Ännu en liten idyll som vi mycket väl kan tänka oss att besöka som småbarnsföräldrar.

Evenemang

Kräftis

Igår hade vi kräftskiva hemma. Då det var svårt att få tag på kräftlyktor fick vi använda det som fanns hemma, kinesiska tyglampor. Allt annat gick att handla på IKEA; svenska kräftor, snaps, kex, ost etc

Är nog första gången som vi har en “matsal” stor nog för långbord, lite större än reimers kan man säga. Vi blev totalt 15 personer.

2009-09-04 crayfish before

Ett kräftkalas, ett kräftkalas…Vi lyckades få i oss alla kräftor utan 8 st, så alla blev mätta, glada och relativt runda under fötterna (utan jag den här gången). Så, det blev som det brukar vara på en kräftskiva.

2009-09-04 crayfish during

Klart det även sjöngs snapsvisor, nedan bjuder vi på ett smakprov utav en av kvällens första visor. Lite senare blev videoklippen sämre, texten värre och sången falskare. Kan inte förstå varför…

Hemma

Så var det dags…

Jaa, ännu ett steg in i vuxenlivet…

Du är välkommen i oktober!!

Gästblogg

Glommen goes east!

Efter några härliga dagar i Shanghai bar det av till Taipei, Taiwan. En fantastisk mångmiljonstad där det är nära till allt. På bilden skaffar vi nya vänner bland fågelskådarna i botaniska trädgården. Vi hamnade mitt i ett megadrag. En ny fågel hade setts dagen innan som aldrig skådats förr. Tyvärr, fick varken vi eller någon annan se den, men Joakim är glad för sina nya världskryss.

Ryktet spred sig om det svenska besöket, så alla klädde sig i sina finaste munderingar. Det är raka led och segertecken som gäller!

Allt är nära i Taipei! Denna nationalpark (Yangmingshan) når man lätt med Metro eller lokalbuss på under en timma. Naturen är helt fantastik. Det var lika magiskt och undebart som det ser ut. Taiwaneserna är riktiga hurtbullar och många cyklade upp för dessa berg på 1200m.

Ännu en ny kompis i skogarna norr om Taipei. En taiwanesisk makak, öns enda apa.

Utsikt från VÄRLDENS högsta byggnad, Taipei 101!

I VÄRLDENS högsta byggnad (508m) åkte vi upp med VÄRLDENS snabbaste hiss (1010 m/min) och fikade på VÄRLDENS högst belägna fik.

Gästblogg

Så vackert må ni tro!

Efter försenat flyg till London, en extra mellanlandning i Hong Kong och en trasig väska anlände vi till Shanghai hela 14 timmar försenade. Efter en hård granskning fick det nya boendet godkänt med beröm.

Efter ett antal dagar i Shanghai var det dags att turista i Beijing. Muren var lång och vädret utmärkt!

Två atleter mellan kuben och fågelboet. Dock ej kvalificerade för OS.

Här fanns det grillspett att välja mellan.

Kvällen tillbringade vi på ett tehus i centrala Beijing…

…där vi fick stå för delar av underhållningen!

Next »

Creeper MediaCreeper