Om man gr en s kallad cross culture-kurs fr man lra sig om skillnader och likheter mellan hur vi (vsterlnningar) och kineser/asiater tnker och agerar i olika situationer.

Ngot man fr lra sig r att vi grna tar itu med ett problem, medan en kines (eller asiat) grna gr runt problemet och hittar alternativa tillvgagngsstt fr att undvika ta itu med sjlva orsaken till problemet.
eastwest_problem

T.ex. tyckte fastighetssktaren dr vi bodde tidigare att vi skulle anvnda doftspray i badrummet fr att ta bort stanken frn vrt lckande avlopp (det var hans andra frslag, hans frsta frslag var att vi bara skulle anvnda vrt andra badrum – vi hade ju tv!).

Ett annat (allvarligare) exempel som jag uppmrksammat r att ndutgngarna i shoppinggallerian Times Square p Huai Hai Lu blockeras (med stldrr) nr det regnar ute eftersom regnvatten annars rinner in i kllaren. Varfr inte fixa avloppen istllet?

Hoppas det inte regnar samtidigt om det ngon gng skulle brja brinna.