Något positivt med att jobba i Shanghai är att man får möjlighet att träffa/lyssna/prata med en del offentliga, mer eller mindre intressanta, personer som kommer hit på besök. Under min tid här har jag bland annat mött Marcus Wallenberg, Hans Rosling, Carl Cederschiöld, Albert Koch, Annika Falkengren, Lars Danielsson, Mikael Wolf, Klas Eklund och Sten Tolgfors.

Nu senast var Lina och jag på middag med kronprinsessan Victoria och prins Daniel när de var här på statsbesök…
2010-10-14 Victoria och Daniel
Bild från http://bakomkulisserna.svenskdam.se

…tillsammans med ca 200 andra noggrant utvalda gäster.
2010-10-14-victoria daniel shanghai-1

Middagen hölls på nyöppnade Waldorf-Astoria på bunden. Ett imponerande hotell med en bra bar (Long bar).
2010-10-14-victoria daniel shanghai-1

Maten var över all förväntan. Har aldrigt fått så bra mat i ett sådant stort sällskap.
2010-10-14-victoria daniel shanghai-1

Kronprinsessparet gav ett bra intryck och tog sig tid att hälsa och prata intresserat med alla gäster när de anlände. Om de inte hade behövt lämna kvällen tidigt för att flyga hem hade jag bjudit med dom på traditionell karaoke.