Det mesta i matväg kan man som ni vet få tag på här, dock inte allt. Efter en snabbvisit i Stockholm och Barcelona fick jag med mig det nödvändigaste tillbaka. Bland annat Bullens pilsnerkorv, bulgur och buljong. Även spanska korvar och skinkor fick plats. Med 50 kg bagage var det knappt att jag fick flyga hem, men med tur och charm löste det sig. Tack för det Lufthansa.

Tack också till Mamma som fixade inköpen då mitt schema var för späckat för att hinna själv.
2011-03-16-bullens pilsnerkorv-1

Även kineserna hamstrar för närvarande. Som flera bloggare och dagstidningar redan skrivit om är det med anledning av kärnkraftsolyckan i Japan stor efterfrågan på salt eftersom
a) salt är jod-berikat och jod hjälper mot radioaktiv strålning, och
b) salt kommer från havet och havet kommer nu att bli förorenat.

Att salt hjälper mot strålning är förstås illasinnade rykten vilket de flesta är medvetna om, men många vågar uppenbarligen inte chansa. Påståendet skulle ju kunna vara sant. Men det är klart, många här tror att man får bättre syn av att äta ögon (från fisk, m.fl.) så varför inte?

Någon hade räknat och kommit fram till att man skulle behöva äta 3,8 kg salt om dagen för att få i sig tillräckligt med jod för att få någon effekt vid eventuellt utsläpp. Det dödar nog snabbare än att utsättas för strålning.