Det mesta i matvg kan man som ni vet f tag p hr, dock inte allt. Efter en snabbvisit i Stockholm och Barcelona fick jag med mig det ndvndigaste tillbaka. Bland annat Bullens pilsnerkorv, bulgur och buljong. ven spanska korvar och skinkor fick plats. Med 50 kg bagage var det knappt att jag fick flyga hem, men med tur och charm lste det sig. Tack fr det Lufthansa.

Tack ocks till Mamma som fixade inkpen d mitt schema var fr spckat fr att hinna sjlv.
2011-03-16-bullens pilsnerkorv-1

ven kineserna hamstrar fr nrvarande. Som flera bloggare och dagstidningar redan skrivit om r det med anledning av krnkraftsolyckan i Japan stor efterfrgan p salt eftersom
a) salt r jod-berikat och jod hjlper mot radioaktiv strlning, och
b) salt kommer frn havet och havet kommer nu att bli frorenat.

Att salt hjlper mot strlning r frsts illasinnade rykten vilket de flesta r medvetna om, men mnga vgar uppenbarligen inte chansa. Pstendet skulle ju kunna vara sant. Men det r klart, mnga hr tror att man fr bttre syn av att ta gon (frn fisk, m.fl.) s varfr inte?

Ngon hade rknat och kommit fram till att man skulle behva ta 3,8 kg salt om dagen fr att f i sig tillrckligt med jod fr att f ngon effekt vid eventuellt utslpp. Det ddar nog snabbare n att utsttas fr strlning.