Det är inte alla som gillar utvecklingen av Shanghai. Framförallt inte de vars närmiljö blir påverkad. Som jag tidigare skrev om byggs det framför min kontorsbyggnad vilket grannarna i bostadshuset knappast uppskattar.
2011-03-19 qinglian jie 2

Det har fått till följd att de har satt upp plakat med slagord som:
还我阳光 (huán wÇ’ yángguāng) – Ge tillbaka mitt solsken
规划侵权 (guÄ«huà qÄ«nquán) – (Stads)planeringen kränker (våra) rättigheter
百姓遭殃 (bÇŽixìng zāoyāng) – Människor lider
还我人权 (huán wÇ’ rénquán) – Ge tillbaka mina mänskliga rättigheter
2011-03-19 qinglian jie

Jag tvivlar på att några beslutsfattare läser plakaten. Än mindre bryr sig eller gör något åt saken. Det är för stora ekonomiska krafter inblandade.

På fredag anländer svärföräldrarna till Shanghai. Främst för att träffa Noel, men de får oss på köpet. Det blir två veckor med kortare utflykter runt och i Shanghai, många goda middagar (bl.a. har vi bokat The Flying Chef) och givetvis en obligatorisk champagne-brunch. Välkomna Birgitta & Lennart!