Det r inte alla som gillar utvecklingen av Shanghai. Framfrallt inte de vars nrmilj blir pverkad. Som jag tidigare skrev om byggs det framfr min kontorsbyggnad vilket grannarna i bostadshuset knappast uppskattar.
2011-03-19 qinglian jie 2

Det har ftt till fljd att de har satt upp plakat med slagord som:
还我阳光 (huán wǒ yángguāng) – Ge tillbaka mitt solsken
规划侵权 (guīhuà qīnquán) – (Stads)planeringen krnker (vra) rttigheter
百姓遭殃 (bǎixìng zāoyāng) – Mnniskor lider
还我人权 (huán wǒ rnquán) – Ge tillbaka mina mnskliga rttigheter
2011-03-19 qinglian jie

Jag tvivlar p att ngra beslutsfattare lser plakaten. n mindre bryr sig eller gr ngot t saken. Det r fr stora ekonomiska krafter inblandade.

P fredag anlnder svrfrldrarna till Shanghai. Frmst fr att trffa Noel, men de fr oss p kpet. Det blir tv veckor med kortare utflykter runt och i Shanghai, mnga goda middagar (bl.a. har vi bokat The Flying Chef) och givetvis en obligatorisk champagne-brunch. Vlkomna Birgitta & Lennart!